Logomain

Új logóval hoznák vissza a haldokló MySpace-t

By Kovács Dániel 2010. október 25. 16:57

szerk at hg dot hu

2003-as alapítása óta a legnagyobb ráncfelvarrásra készül a MySpace, amely az utóbbi években rohamosan veszít népszerűségéből, miután 2008 áprilisában fő riválisa, a Facebook lekörözte a felhasználók számát illetően. A meglehetősen radikális logó-redesign megszabadul egy szócskától, de behozza a képbe a felhasználókat.

Az elmúlt hét év legnagyobb ráncfelvarrására készül a MySpace, amely az utóbbi években rohamosan veszít népszerűségéből, miután 2008 áprilisában fő riválisa, a Facebook lekörözte a felhasználók számát illetően. A meglehetősen radikális logó-redesign megszabadul egy szócskától, de behozza a képbe a felhasználókat.

Myspace_logo20130603-19838-16qq2eg.gallery

Az új logóból ugyanis kikerülne a „Space”, azaz „tér, szóköz” szócska, és helyét a megfelelő billentyű jele foglalja el. Az így keletkező területet a felhasználók tetszésük szerint személyre szabhatják, saját alkotásaikkal – fejtette ki a MySpace alelnöke, Mike Macadaa néhány napja, a San Franciscóban rendezett Warm Gun konferencián. A(z egyelőre még be nem vezetett) logóváltással egyidőben a személyes profilok arculata is megújul.

Az új MySpace-logó bemutatója a Warm Gun fesztiválon

A MySpace megújuló logója kísértetiesen hasonlít az AOL céges hálózati szolgáltató és internetcég egy éve bevezetett új logójához, amelynél a radikálisan egyszerűsített betűkép mögé bármilyen háttér berakható. A kilencvenes években az Egyesült Államok vezető informatikai cégei közé tartozó AOL tavaly épp egy héttel a munkatársak 30%-os leépítését követően jelentette be az arculatváltást; a MySpace még 2009 júniusában kényszerült erre a lépésre.

A Friendster mintájára 2003-ban alapított MySpace gyors növekedéssel 2006 közepére a legnépszerűbb közösségi oldallá vált az Egyesült Államokban. Rövid idő alatt azonban e szerepet átvette a Facebook, amely mára egyértelműen uralja a közösségi oldalak piacát. A MySpace-nek ma 66 millió felhasználója van világszerte, míg a Facebook felhasználóinak száma nemrég meghaladta az 500 milliót.

A szolidaritás jegyében megkérjük olvasóinkat, hogy ezt a hírt ne lájkolják a Facebook-on. 

grafika, arculat, logó, koncepció, facebook, myspace Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317