Logomain

Nevezz az első hazai divatvideó fesztiválra!

By Séllei Lilla 2010. október 19. 13:29

szerk at hg dot hu

Novemberben rendezik meg az első hazai divatvideó fesztivált, amire a pályamunkákat október 31-ig várják a szervezők.

A Martin Munkácsi kiállítás után most egy még inkább divathoz kötődő programmal jelentkezik a Ludwig Múzeum. Beautiful People címmel november 12-én indul ugyanis az első hazai Fashion Video Festival. A divatvideó pályázat és filmvetítések mellett az esemény installációkkal és például szakmai kerekasztal beszélgetésekkel várja az érdeklődőket.

Fashion_video_festival_39920130603-19838-2ogl7q.gallery

A nemzetközi rendezvényt digitális divathétként is aposztrofálhatnánk, hiszen a tervezők, fotósok és a teljes divatszakma részt vesz majd rajta, a hagyományos fashion weekekhez képest annyi különbséggel, hogy az új kollekciók nem egy kifutón, hanem a videófilmekben debütálnak.A szervezők remélik, hogy ezek a klipek majd hozzájárulhatnak a magyar tehetségek külföldi népszerűsítéséhez is, valamint elindíthat egy új folyamatot, ami segítheti az itthoni divatipar fejlődését.

Nem véletlen, hogy a fesztivál kiötlői pont a videó műfaját választották, hiszen ezek a rövid filmek az elmúlt időszakban hatalmas népszerűségre tettek szert. Ezek a videók az internetnek köszönhetően rengeteg emberhez eljutnak, nem úgy mint a bemutatók, ahol a nézőszám korlátozott. A nagy divatházak ma már szinte piacra sem dobnak úgy egy terméket, legyen szó parfümről, kapszulakollekcióról, hogy ne készülne hozzá egy érdekes riportfilm vagy egy stílusos klip.

A pályázat részben meghívásos, így néhány felkért hazai művész, mint például Abodi Dóra és Mojzes Dóra csapata biztosan készít majd videót a rendezvényre. A verseny másik része nyílt, a pályaműveket a szervezők október 31-ig várják. A pályázatról, a jelentkezési feltételekről bővebben az esemény honlapján itt lehet tájékozódni. A beérkezett művek közül szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat. A zsűrielnök Kathryn Ferguson filmművész, a zsűri tagjai között például megtalálható Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztője, Zanin Éva divatkritikus, valamint bloggerek is, akik online szavaznak majd.

divat, tervező, pályázat, videó, program, fesztivál, magyar divat, magyar tervező, video Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317