Logomain

Piacon a világ legnagyobb szófája

By Katona S. Ádám 2006. április 26. 00:00

szerk at hg dot hu

Nem csak az építészetbe, hanem a bútortervezésbe is betört a megalománia. A piacra dobott óriás szófaszigeten akár nyolc ember is kényelmesen henyélhet. Mérete alapján inkább nevezhető kisebb szobának, mint berendezési tárgynak.

Nem csak az építészetbe, hanem a bútortervezésbe is betört a megalománia. A piacra dobott óriás szófaszigeten akár nyolc ember is kényelmesen henyélhet. Mérete alapján inkább nevezhető kisebb szobának, mint berendezési tárgynak. Négy és fél méteres szélességével már a szófasziget kisebb verziója is teljesen betelítené egy panellakás szobájának egészét, az ötszáznegyven centiméteres „nagytestvérhez” pedig egyenesen ki kellene verni a falakat. Ennek megfelelően a „parabola” súlya sem elenyésző, a kisebb verzió százötven-, míg a nagyobb példány kettőszáz kilogrammot nyom. 

:image_8405

A tervezők valószínűleg érezték a nagy méret és a súly okozta gondokat (a parkettában nyilván mély nyomokat a fotel beköltözése), így a „parabolát” rögtön kültéri változatban is megalkotta a szlovén Asobi designcsapat.
Megannyi színben, kárpitozással rendelhető meg mindkét darab, az ára azonban igen borsos, a harmincnyolcezer eurós beltéri-kisebb változattól, egészen a negyvennégyezres nagyobb-kültériig terjed, nagyjából tehát tízmillió forintba került az űrdesign. Az Asobi -állításuk szerint- a Szlovén Ûrhivatallal, valamint számos tudóssal és művésszel karöltve alkotta meg a szigetszófát. Honlapjukon erősen hangoztatják a „nulla gravitáció” és az „űrben élés” szókapcsolatokat, de hogy a formán kívül ennek valójában mi köze van a termékhez, nem tudni.

Sikerült viszont nagy feltűnést kelteniük, európai magazinok szép számban foglalkoznak a témával, és az idei Milánói Bútorszalonon is nagy maglepetést okozott a termék. Focimeccs-nézéshez, baráti beszélgetésekhez ideális teret biztosít az óriás kanapé, amely design terén nem nevezhető forradalmi újításnak, a méter szempontjából viszont sokkal inkább. Érdemes viszont rögtön egy új, nagyobb lakást (házat) is beszerezni a szófához.    

 

53348_cikk20130531-31141-1msnjdi.gallery

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317