Logomain

Variációk biciklire

By Molnár András 2010. október 13. 18:03

szerk at hg dot hu

Az Inoda+Sveje irodája csatlakozott a biciklik örökzöld témáját feldolgozó tervezők sorához és a szeptemberben bemutatott Schwinn-Csepel String Bike-ja után az északiak is megalkottak egy lánc nélküli kerékpárt. A Bike 2.0 tipikusan az a találmány, ami egyben egyszerű és nagyszerű. Az egyéni közlekedésre leginkább alkalmas jármű újratervezésekor a Bike 2.0-t ugyanis egy kerékagyban elhelyezett motorral, egy vázba épített elektromos váltóval, illetve egy generátorral látták el.

Bike20_120130603-19838-1qu57cv.gallery

A bicikli igény szerint használható a hagyományos módon, illetve a vízcsepp alakú vázba rejtett rásegítő motorral is, a kormányon elhelyezett kapcsoló segítségével pedig a motor rásegítésének mértékét is meghatározhatjuk. További előnye a koncepciónak, hogy a váltás a Schwinn-Csepel biciklijéhez hasonlóan itt is fokozatmentesen történik, így egyrészt sokkal egyenletesebben eloszlatható a terhelés, másrészt a váltásra sem kell értékes időt pazarolnunk. Egy ilyen léptékű koncepcióból 2010-ben természetesen nem hiányozhatnak a zöld megoldások sem: a pedálok hátrafele tekerésével - azaz fékezéskor - később felhasználható energiát termelünk. A további extrák között testre szabható vázméretet, vázba épített lámpákat és egyénileg választható alkatrészeket találunk.:image_66800

A 21. századi technikai megoldások azonban mit sem érnének a páratlan design nélkül. A letisztult, modern külső ugyanis nem egy túlzottan elrugaszkodott formát rejt. A terv sokkal inkább elegyíti a modern formavilágot a hagyományosan a kerékpárokkal társított formákkal, mint például a küllők, vagy a kormány. Ezek után csak remélni lehet, hogy a kerékpár ugyanolyan jól működik, mint ahogyan kinéz.

design, bicikli, molnár andrás, bike 2.0, inoda+sveje Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317