Logomain

Divatszínház: A jel-mez a legfelső bőrréteg

By Séllei Lilla 2010. szeptember 29. 10:35

szerk at hg dot hu

A divatszínház tervezőjével, Szűcs Edittel beszélgettünk legújabb előadásuk kapcsán.

A Trafó is fontos helyszíne a Design Hét programkavalkádjának, hiszen egy igazán különleges divatszínházi előadással várja a rendezvény során a nézőket. Október 1-jén és 2-án két-két alkalommal, este nyolctól és fél tíztől láthatják az érdeklődők a Természetes Vészek Kollektíva legújabb, Por-Hüvely című produkcióját. Szűcs Edit extrém alapanyagból készült jelmezeit tartalmazó bemutató nevezhető divatshownak,  kortárstánc előadásnak, színháznak, hiszen mind a három műfajból tartalmazott elemeket. Hetekkel a bemutató előtt a Moha magazin szerkesztővel együtt lehetőségünk volt belesni a próbára, ahol nemcsak forgathattunk, hanem még Szűcs Edittel is beszélgethettünk a divatszínházról, mint műfajról, jelmezeiről és az előadás mondanivalójáról.

Divatszínház: Por-Hüvely

"A jel-mez a legfelső bőrréteg, test-maszk, amely állandó átalakulásra képes. Szűcs Edit valamennyi jelmeze szinte varrás és szabásvonal nélkül borítja, fedi el a testet, ezzel is még hangsúlyosabbá téve az anyag, a matéria uralkodó szerepét, amely mintegy teremtő elem maga köré szervezi a formát, az alakot, a testet, a mozgást, a koreográfiát és a színrevitel középpontjában áll." - áll a Trafó programleírásába.

Szűcs Edit jelmeztervezőnek és társulatának nem ez az első divatszínházi műsora a Trafóban. Még kora tavasszal mutatták be a Bőr-Hártya című előadásukat. A divatperformanszról egy összeállítás látható ebben a filmben, ami jól szemléltei a divatszínházat, mint műfajt. Reméljük így többen kedvet kapnak a divat és tánc ötvözéséből létrejött kortárs színházi előadásokhoz, ami igazán különleges élményt nyújt.

divat, program, interjú, magyar divat, trafó, divatszínház Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317