Logomain

Képtelen képek

By Cvitkovits Judit 2010. szeptember 3. 09:53

szerk at hg dot hu

Szeptember 3-tól látható a Mai Manó Házban Balla Tamás KÉP-esség című fotókiállítása. Az október végéig megtekinthető tárlaton

Szeptember 3-án  nyílik meg a Mai Manó Házban Balla Tamás KÉP-esség című fotókiállítása. Az október végéig megtekinthető tárlaton hétköznapi tárgyakat láthatunk új kontextusban.

Balla120130603-19838-1sl9xtp.gallery

A meglepő és mulatságos alkotások "modelljeit" Balla alakította át kedve szerint, így felruházva őket egy vadonatúj, humoros jelentéstartalommal. Láthatunk kolduló kezet kenyérből, lágy tojás babakocsit, vagy  dinnyében úszó úszót. Nem véletlenek a szójátékok, Ballának ugyanis a fotózás mellett a címadás is rendkívül fontos, sokszor előbb születik meg agyában a szó, mint a kép.

Weboldalán így ír: "Egy agyamba beugró szikra késztetett arra, hogy saját kézzel készítsem el fotóim alanyait, majd azokat fotózzam. Sokszor előbb a cím és utána a kép ugrik be, majd, hogy abból mit fogok képre „írni”. Csodás, sokszínű nyelvünk igen sok játéklehetőséget ad, így azokat kifacsarva, képpé formálva új értelmet adva próbálok hatni a nézőre."

A képekből áradó szellemesség és humor garantáltan mindenkit magával ragad, Kincses Károly, fotómuzeológus, a kiállítás kurátora így fogalmazott: "Ezek a tárgyfotói leginkább humorral, vidámsággal, abszurd jelenetekkel késztetik mosolyra a nézőket, ami a mai hétszűkesztendőben mindenkire ráfér. Képein most a Mai Manó Galériában mosolyoghatnak, nevethetnek, csodálkozhatnak." Aki tehát be szeretné aranyozni szürke őszi napjait, látogasson el a Nagymező utcai fotópalotába!

Balla Tamás: KÉP-esség
Megtekinthető: 2010. szeptember 3. – október 31.
minden hétköznap 14-19 óra között,
hétvégén 11-19 óra között.

design, fotó, program, mai manó ház, balla tamás, tárgyak Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317