Logomain

BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike, Kerékbár

By Kovács Dániel 2010. augusztus 31. 16:19

szerk at hg dot hu

Szeptember 15-ig szavazhatunk a budapesti közbringahálózat leendő nevére.

Mi legyen a 2011-től működő budapesti közbringa rendszer neve: BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike, vagy Kerékbár? Erre az öt javaslatra lehet szavazni szeptember első két hetében.

Keel_sara_bico20130603-19838-1t5x1hi.gallery

A Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) megvalósítója és üzemeltetője, a Parking Kft. két körben igyekszik megtalálni a végleges nevet. Három hét alatt háromezernél is több ötlet érkezett e-mailben. A 7 tagú zsűri kiválasztotta a legjobbnak ítélt ötöt. A BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike és Kerékbár név valamelyikére mostantól szeptember 15-én éjfélig bárki szavazhat a blikk.hu és a parking.hu oldalakon. A Parking Kft. szeptember 17-én délelőtt 11-kor a Városháza udvarában hozza nyilvánosságra a győztes nevet.

A 7 fős zsűriben helyet kapott Till Attila, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke, Szikora Linda, a Magyar Kerékpáros Klub vezetője, László János, a Critical Mass lelke, Kürti Gábor, a blikk.hu főszerkesztője, Komáromi Gergely, valamint a Parking Kft. ügyvezetője, Gyarmati Zoltán és a projekt vezetője, Kramer Péter.

A zsűri pozitívumként vette figyelembe a dinamikus, fiatalos csengésű, de ugyanakkor jól kiejthető neveket. A javaslatok jó része utalt a KKKR rendeltetésére, a nagyvárosi közösségi közlekedésre, Budapestre, Magyarországra. Az obszcén, vulgáris, a közerkölcsbe ütköző szavakat, kifejezéseket kizárták a pályázatból, de ezekből alig-alig érkezett. 

A Parking Kft. honlapján megnézhető mind a 3.727 névjavaslat. A zsűri hosszas fejtörést követően ezek közül választotta ki azt az ötöt (BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike, Kerékbár), amelyekre mostantól szeptember 15-én éjfélig bárki szavazhat. A győztes név kiötlője egy extra kerékpárt kap jutalmul, négy társa bicajos kiegészítőkkel lesz gazdagabb.

A Fővárosi Önkormányzat száz százalékos tulajdonú szakcége, a Parking Kft. valósíthatja meg a valamivel több mint nettó 1 milliárdos projektet, amelyet az Európai Unió maximum 900 millió forinttal támogat. Előreláthatóan 2011 nyarára készülhet el a 74 dokkoló állomást magában foglaló, Nyugat-Európában közkedvelt rendszer. Első körben a pesti Nagykörúton belül, néhol kissé túlnyúlva azon, valamint a budai rakpart mentén, közel 13 négyzetkilométeren mintegy 1000 kerékpár várja majd a régi és új bringabarátokat. A kerékpárok kölcsönzése az első fél órában ingyenes lesz.

Forrás: sajtóközlemény

budapest, kerékpár, szavazás, bico, közbringa, bérbi, bubi, cimbike, kerékbár, kkkr Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317