Logomain

FRAGILE: A sokszínű női lét fotólenyomatai a Bálnában

By HG.HU 2016. április 10. 10:20

szerk at hg dot hu

A Tavaszi Fasztivál keretében nyílik Katona Csilla fotókiállítása, amelynek célja a női lét összetettségének bemutatása.

A FRAGILE című, április 14-én nyíló kiállítás a célja, hogy a női lét összetettségét és a nők sokszínűségét bemutassa, egyrészt női létképeken keresztül, másrészt nők (szintén kifüggesztett) véleményein keresztül, akiknek azt a kérdést tette fel az alkotó, hogy mit jelent nőnek lenni.

Fragile.gallery

"Nők és női létképek. Nők, akik bátran nyilatkoznak nekem és képek, amelyeket megláttam, elkaptam, nők életéből, arról, mit is jelent nőnek lenni ma. És ez a „ma” nagyon is lényeges, mert poros dohos képek fedik el az utat a boldogság elől, és egyben ez a „ma” nem lényeges, mert leporolva képeket ugyanahhoz a szép akthoz jutunk.

Ez nem egy jól megmondó kiállítás, hanem egy kérdező.


Egy női testhez, amitől nem tud szabadulni a benne lévő ember, bárhova megy, ott van a teste is, jelzi, hogy ő nő, és felidéz mindent, amit ez ma jelent.

A ma csak ott cseng az ember fülében, mert saját életére értelmezi, de valójában ezt a kérdést tettem fel nőknek: Mit jelent nőnek lenni?

Életet, halált, szépséget, érzékiséget, szeretetet, gyűlöletet, bordaságot, feminizmust, szubmissziót, irányítást, befogadást, ölelést, erőt, gyengeséget, sírást és kacagást, csábítást és kiszolgáltatottságot, erőt és törékenységet… és minden nőnek mást, önmagát. Ez talán nem feltétlenül látszik, erről beszélni kell, elmondani, megkérdőjelezni, megvédeni, újragondolni. Ez nem egy jól megmondó kiállítás, hanem egy kérdező, és aki válaszolt az őszinte volt és bátor, hogy válaszolt és vállalta és remélhetőleg újabb jó kérdéseket hív életre" - írja munkáiról Katona Csilla, akinek munkáival a HG.HU-n is találkozhattok.

A kiállítást megnyitja: Papp Réka Kinga.

Facebook esemény itt.

kiállítás, kiallitas, kiállítas, bálna, fragile, . katona csilla, tavaszi fesztivál Icon_print

FRAGILE - Katona Csilla fotókiállítása

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317