Logomain

Kultúrgorilla a designért!

By Költő Nóra 2016. március 25. 18:52

szerk at hg dot hu

Kg01.gallery

Kultúrgorilla

Fotó: Kultúrgorilla

Kg10.gallery

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Tourmixi1.gallery

Tourmixi

Fotó: Kultúrgorilla

Diy1.gallery

DIYSIGNER workshop

Fotó: Kultúrgorilla

Kg06.gallery

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Kg08.gallery

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Kg09.gallery

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Diy2.gallery

DIYSIGNER workshop

Fotó: Kultúrgorilla

Diy3.gallery

DIYSIGNER workshop

Fotó: Kultúrgorilla

Kg02.gallery

Kultúrgorilla

Fotó: Kultúrgorilla

Kg03_kiss_%c3%81gnes.gallery

PET kupa az Ökoidusztria 2015 kiállításon

Fotó: Kiss Ágnes

Kg04_kiss_%c3%81gnes.gallery

PET kupa az Ökoidusztria 2015 kiállításon

Fotó: Kiss Ágnes

Kg05.gallery

PET kupa az Ökoidusztria 2015 kiállításon

Fotó: Kiss Ágnes

Kg11.gallery

Guide the diver! // Vezesd a búvárt! Workshop

Fotó: Kustos Nikolett

Kg12.gallery

Guide the diver! // Vezesd a búvárt! Workshop

Fotó: Kustos Nikolett

Kg13.gallery

Guide the diver! // Vezesd a búvárt! Workshop

Fotó: Kustos Nikolett

Egyetemi csapatok sorozatunkban olyan vállalkozásokat, márkákat mutatunk be, akik egy-egy egyetemi projekt kapcsán, vagy barátság által máig egy csapatban dolgoznak. Ismerkedjetek meg a Kultúrgorillával és a designmenedzsment világával!

A Kultúrgorilla designmenedzsment 2010-ben alakult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Céljuk, hogy olyan projektekben kamatoztathassák a tudásunkat, melyek a designt az élhető városok és fenntartható életmód megteremtésének eszközeként vagy módszereként látják.

Az első projektjük, amiben már Kultúrgorillaként jegyeztették magukat, az az FKSE-nek szervezett támogatói rendezvény volt. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnél végzett szakmai gyakorlatuk során a szervezet financiális problémáit igyekeztek megoldani egy különleges karakterű támogatói buli megszervezésével.

A Kultúrgorilla mögött három lelkes designmenedzser dolgozik, mindhárman a MOME-n végeztek, ahol egy egyetemi projektből, és jó barátságból alapították meg közös vállalkozásukat. Anna azt meséli, hogy a MOME atmoszférája inspiráló volt számukra, nem csak az egymás közötti barátságot és networköt hozta magával, de új szemléletmódokkal ismerkedhettek meg. „Elmélyülhettünk olyan dolgokban, amelyek a piacon még nem igazán jelentek meg akkoriban.”

 „Kipróbálhattuk magunkat számos területen. A MOME Alumni ma is egy összetartó társaság.”

A Kultúrgorilla tavaly részt vett a MOME+ mentorprogramjában is, ahol újabb lökést kapott a vállalkozás. Fontos volt számukra az alma mater közelsége, melyet máig meghatározónak tartanak, másrészt kaptak egy nagyszerű mentort, kvázi csapat-pszichológust, akitől rengeteget tanultak, és aki segített megérteni a csapat dinamikáját.

A Kultúrgorilla tagjai mind más-más helyeken, de a design-hoz, menedzsmenthez, művészethez, közösség építő projektekhez kapcsolódóan végzik „civil” munkájukat. Saját vállalkozásuk és projektjeik mégis központi szerepet játszanak életükben.

Göttler Annának a Kultúrgorilla az egyik szívszerelme a “munkahelyei” közül. „Az iparjogvédelmi újságírás, és civil szervezeteknek létrehozott projektjeim vezettek a kommunikációelméleti szak elvégzése után a MOME-ra. A KG feladatok mellett sok fundraising programon (például Mentőszolgálat, Down Alapítvány) dolgozom most is, de marketing tartalomfejlesztéssel is intenzíven foglalkozom.”

Oravecz Juli a Kultúrgorilla mellett a KÉK - Kortárs Építészeti Központban dolgozik projektmenedzserként, jelenleg a második Nyitva! Fesztivált szervezi. „A MOME előtt az ELTE szabadbölcsészet szakán végeztem művészettörténetet. A MOME design menedzsment szakán olyan európai közvetítő szervezetek munkáját kutattam, akik kulturális és civil kezdeményezések hozzáférését segítik az üres városi ingatlanokhoz és Berlinben végeztem szakmai gyakorlatot a Kulturlabor Trial&Error csapatánál.”

Tornyánszki Éva a Kultúrgorilla mellett több projektben is dolgozik. „Többek között a Design Terminál Kutatási és képzési vezetője vagyok, a Budapest100 projekt Facebook kommunikációját segítem, és Annával már több film premierjén dolgoztunk együtt, ahol a kommunikációs feladatokért és a bemutató esemény kreatív megvalósításáért voltunk felelősek.”

A Kultúrgorilla tagjai elsősorban designmenedzsmenttel és kurátori tevékenységgel foglalkoznak. „Terméket- és tartalmakat fejlesztünk, eseményszervező és a kommunikációs területeken dolgozunk. Ebbe beletartozhat egy nemzetközi design kiállítás elkészítése, egy film teljes social media kampánya, vagy egy design termék stratégiai fejlesztése, sok minden a kreatív iparból.” – meséli Éva.

„Az összekötő elem számunkra mindig a fenntarthatóság, legyen az ökológiai, ökonómiai, vagy társadalmi dimenziójában jelen.”

Vannak saját projektjeik is, közös kezdeményezések más csapatokkal, illetve megbízásos munkáik. Elmondásuk szerint mindegyiket összeköti három dolog: egyrészt mindig fontos, hogy az üzenetnek legyenek pozitív társadalmi hullámai. Másrészt szeretik a nem szokványos megoldásokat, az élményközpontú megközelítéseket, melyek ezeket az üzeneteket igazán elmélyítik. Harmadrészt kiemelten fontosnak tartják, hogy a különböző szereplők és érdekek egy platformra kerüljenek, és a különleges partneri együttműködések megteremtését.

„A szociális design egyik kedvenc olyan területünk, ahol a fentiek és minden általunk fontosnak tartott érték egyszerre jelenhet meg. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezen a területen bemutassuk a világ projektjeit és magunk is hozzátegyünk programokkal, új kontextusok kialakításával, dialógusok kezdeményezésével.”

Sok projektjük a nagyközönség számára is izgalmasak, például a Tourmixi, amely egy pedál hajtotta erőmű és az öko-energia manifesztációja, népszerű volt a Múzeumok majálisán, vagy a Bánkitó Fesztiválon. „Általában kiállításaink is szélesebb rétegeknek szólnak, például a Café Fusi. Van azonban olyan is, amely ma még inkább a szűkebb, szakmaibb, design iránt érdeklődő közönségnek, vagy egyetemi hallgatóknak szól, ilyen például a DIYsigner open design workshop.”

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy miért a Kultúrgorilla lett a csapat neve. Juli így mesél a névválasztásról: „a csoport szerveződésekor találtunk egy kabalaállatkát, amelyet integráltunk egy projektbe, ez egy kis zöld gorilla volt. Őt neveztük el Kultúrgorillának, aztán rajtunk ragadt, megszerettük, megtartottuk a nevet.”

A Kultúrgorillát a kollaborációk fontosságáról is megkérdeztük. Miért jobb együtt dolgozni más csapatokkal? Ez mit adhat számukra? „Egy kollaboráció belőlünk is új dolgokat hozhat ki, hosszú távon pedig nem titok, hogy szeretnénk egy olyan design hub-ot generálni, ahol különböző szakterületek és gondolkodásmódok közös célok mentén dolgoznak.”

„Ötletek terén nagyon termékenyek vagyunk, viszont a megvalósításban imádjuk az együttműködéseket.”

Sok izgalmas projekten dolgoznak és dolgoztak együtt a Kultúrgorilla tagjai, ami közül Anna szerint nehéz lenne egyet kiválasztani. „A Rágd meg jól! és a Guide the diver! voltak talán a legjobbak, hiszen ezek saját gyermekeink, de nagyon sok szereplővel működtünk együtt a megvalósításban és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a külső részt vevőktől. Érdekes módon mindkét projekt az élelmiszer tudatos és felelős felhasználásával foglalkozott - hiába, az étkezés fontos közös nevező, kulturális és társadalmi szakadékokat hidal át. Az elsőt a budapesti, a másodikat a bécsi Design Hét keretében valósítottuk meg. A közelmúltból kiemelhető az Ökoindusztrián a Tiszai PET-Kupa kiállítási standjának koncepciótervezése és kivitelezése is.”

A Kultúrgorilla nagyon fontosnak tartják a szakmai függetlenség és integritás érvényesülését, mivel hisznek abban, hogy amit tesznek annak társadalmi hatásai is vannak. „Látjuk azt is, hogy ennek a gondolkodásmódnak és a módszereinknek van piaca is.”

„Megvalósítani a víziónkat és helyet találni ezen a piacon - ez a két dolog motivált abban, hogy létrehozzuk a Kultúrgorillát.”

Hosszú távon olyan üzleti modelleket szeretnének kialakítani, amelyek a szociális design közösség versenyképességét elősegítik, erősítik. Szeretnék elérni, hogy a szemléletmódjuk minél nagyobb teret hódítson, többen alkalmazzák az üzleti és design-életben. „Elősegítenénk a területen az információcserét, a szakmai networkok kialakulását, egyfajta szakmai hubként is gondolunk magunkra a jövőben a szociális designt érintő területeken, legyen szó kiállításról, termékfejlesztésről, vagy oktatásról.”

Egy csapat munkája során fontos meghatározni, hogy pontosan ki mivel foglalkozik. A Kultúrgorillánál megvannak azok a szerepkörök, amik a legjobban fekszenek mindenkinek: Annának a stratégia alkotás, a nagy kép felvázolása, Évinek a kreatív módszerek és partnerségek megteremtése, Julinak a tartalomfejlesztés és kidolgozás. „Persze mindig van átfedés, és helyettesíteni is tudjuk egymást - kialakult az évek alatt egy olyan dinamika, ami segít abban, hogy minden csapattag mindig megtalálja a helyét az aktuális projektekben. Megvannak azok a területek is, legyen az tárgyalás vagy szövegírás, ahol párban dolgozunk - pontosan tudjuk, hogy melyikünk milyen hatással van a másikra.”

Kíváncsiak voltunk arra, is, hogy egy ilyen speciális területen tevékenykedő csapat milyen munkamódszerben dolgozik. Erről Éva így mesélt: „Projektalapon dolgozunk és mindig a projekt életszakaszától függ az intenzitás és munkamódszerek. A koncepcióalkotás fázisában sokat inspirálódunk, illetve sokat dolgozunk online, a projekt kifutásához közelítve egyre többet dolgozunk külön, hogy hatékonyak legyünk. Megbeszélésekre, tárgyalásokra szeretünk együtt járni.”

Egy vállalkozásnál fontos, hogy a tagok szeressenek és tudjanak is csapatban dolgozni, a Kultúrgorilla szerint határozottan jobb ez a felállás, mint egyedül tevékenykedni. Bár mindegyikük nagyon határozott, saját elképzelésekkel rendelkezik, megtanulták ezeket összecsiszolni és mára nézetkülönbségekkel is inkább inspirálják, fejlesztik egymást. Szerintük a csapatmunka emellett praktikus is, hiszen különböző skilljeik vannak, de be is tudják helyettesíteni egymást szituációkban, ha a helyzet úgy kívánja.

A Kultúrgorilla számára a legnagyobb motiváció a designer szerepének felfedezése és az ebben rejlő kihívások, annak a társadalomra gyakorolt hatása, és hogy ezt menedzselve, jól irányítva, jól gazdálkodva milyen pozitív változásokat érhetnek el a társadalomban, milyen innováció valósítható meg stratégiai és projekt szinten egyaránt.

A legnagyobb akadály számukra a jelenleg itthon berögzült, rugalmatlan és intranszparens, centralizált szakmai és finanszírozási struktúrák jelentik. „Nehéz így felrázni a szcénát, hogy fogadjanak be értékeket, nemzetközi trendeket. Különösen egy nemzetközi projektben nehéz a magyar közszférában elterjedt munkastílust összeegyeztetni a más országbeli partnerek igényeivel”

„A civil hozzáálláson is változtatnunk kell, több aktivitás és kevesebb lemondás!”

design, mome, kultúrgorilla, egyetemi csapatok, designmenedzsment Icon_print

Kultúrgorilla

Fotó: Kultúrgorilla

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Tourmixi

Fotó: Kultúrgorilla

DIYSIGNER workshop

Fotó: Kultúrgorilla

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

Café Fusi

Fotó: Pfliegel Bálint

DIYSIGNER workshop

Fotó: Kultúrgorilla

DIYSIGNER workshop

Fotó: Kultúrgorilla

Kultúrgorilla

Fotó: Kultúrgorilla

PET kupa az Ökoidusztria 2015 kiállításon

Fotó: Kiss Ágnes

PET kupa az Ökoidusztria 2015 kiállításon

Fotó: Kiss Ágnes

PET kupa az Ökoidusztria 2015 kiállításon

Fotó: Kiss Ágnes

Guide the diver! // Vezesd a búvárt! Workshop

Fotó: Kustos Nikolett

Guide the diver! // Vezesd a búvárt! Workshop

Fotó: Kustos Nikolett

Guide the diver! // Vezesd a búvárt! Workshop

Fotó: Kustos Nikolett

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317