Logomain

Alkotók a szomszédból

By HG.HU 2016. március 8. 11:51

szerk at hg dot hu

Nba3.gallery

NeighbourART

© NeighbourART

Nba2.gallery

NeighbourART

© NeighbourART

Nba.gallery

NeighbourART

© NeighbourART

Nba1.gallery

NeighbourART

© NeighbourART

Megjelent a NeighbourART magazin. Farkas-Zentai Lili írásain keresztül bekukkanthatunk az alkotók életébe, legalábbis az íróasztalukról mindig érkezik egy-egy kép. Januárban indult el az angol nyelvű online magazin.

NeighbourART egy hetente jelentkező művészeti blog, amely 2013. augusztus 23-án jött létre. A blogon megjelenő alkotók mindegyike ugyanazt a 29 kérdést kapja – köztük olyanokat is, hogy milyen gyerekes szokásáról nem tud lemondani, vagy mit érezne, ha valaki másolná a művészetét –, ezek közül 15-re kell mindenképpen választ adnia. Kezdetben főleg saját ismeretségi körében talált interjúalanyokat Farkas-Zentai Lili, a blog szerzője, majd arra kérte a megszólalókat, hogy ők is ajánljanak neki művészeket, és folyamatosan kereste is az érdekes alkotókat.

A blog ötletét az adta, hogy Lili művész férjének, Farkas Róbertnek alkotásai sok külföldi oldalon is elérhetők, ahonnan gyakran keresték meg a hétköznapiaktól eltérő kérdésekkel. “A név és a struktúra hamar megvolt, az is, hogy a nyitókép ne egy hagyományos portré, hanem a művész asztala legyen. A blog címe is olyasmit jelent, hogy művészet a szomszédból: az íróasztalportré is arra utal, hogy bekukucskálhatunk a kulisszák mögé, közelebb kerülhet hozzánk az adott művész. Még akkor is, ha azért a fotózás előtt mindenki rendet rak az asztalán” – nyilatkozta Lili korábban a Metropolnak.

"A blog címe is olyasmit jelent, hogy művészet a szomszédból: az íróasztalportré is arra utal, hogy bekukucskálhatunk a kulisszák mögé, közelebb kerülhet hozzánk az adott művész."

A NeighbourART egyik legfontosabb célja, hogy a vendégül látott tehetségeket összefogja, hogy egyfajta közösséget hozzanak létre, ahol értékes eszmecserék, akár társulások jöhessenek létre. A blog alapítója rendszeresen szervez közös kiállítással egybekötött nagy, személyes találkozókat. 2014-ben a Brody Studios, idén januárban pedig a Design Terminál adott helyet a tárlatnak, ahol többek között olyan művészek alkotásait nézhettétek meg, mint Meixner Etelka, Gulyás Sára, Pásztor Teodóra, Udvardi Ramóna, Antal Balázs, Mile Máté, Belsõ Péter és Szõke Dániel.

Tavaly április 23-án került ki az oldalra az első angol-magyar kétnyelvű poszt. Hamarosan az ez előtti interjúk is mind meglesznek angolul is. 2015-ben a neighbourart.tumblr.com már a neighbourart.com oldalon is elérhető. Januárban indult a NeighbourART angol nyelvű online magazinja, amellyel a szerző azt tűzte ki célul, hogy a NeighbourART tagok még inkább ismertek lehessenek külföldön is.

design, művészet, interjú, íróasztal, art, alkotók, neighbourart, farkas-zentai lili, shop Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317