Logomain

HG.HU Selection: a legjobb programok február utolsó napjaira

By HG.HU 2016. február 22. 11:06

szerk at hg dot hu

A HG.HU Selectionbe ezúttal a legjobb február végi designnal és művészettel kapcsolatos eseményeket válogattuk össze. Kortárs építészettől kezdve a grafikán át a services designig és kiállításig minden napra összeszedtünk egy izgalmas programot!

1

KORTÁRS DÁN ÉPÍTÉSZET 2.0
Építészeti kiállítás a Fugában

Kd.lead_1

A dán építészeti hagyomány és design méltán nevezetes. Jørn Utzon, Arne Jacobsen és Henning Larsen munkásságát világszerte elismerik, ám az elmúlt években a dán építészek új generációja is letette névjegyét az asztalra. A Kortárs dán építészet című kiállítás tizenöt dán építésziroda huszonegy projektjén keresztül mutatja be azokat a fenntartható megoldásokat, amelyeket a dán design és építészeti kultúra napjainkban kínál a közterületek megújításától a lakóparkok építéséig. A kiállítás teljes anyaga Magyarországon első ízben a Fugában tekinthető meg. A kiállítást különböző kísérő programok is színesítik majd. Részletek itt.

2

BETÜ - KÉP: A METU Grafikai Intézet kiállítása
A METU Grafikai Intézetének kiállítása a FSZEK-ben

Metu.lead_3

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Budapesti Metropolitan Egyetem közös szervezésben rendezi meg az egyetem Grafikai Intézet hallgatóinak munkáiból nyíló kiállítást.
A megnyitó a Központi Könyvtár Kisgalériájában lesz, 2016. február 23., 17 órakor. A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében, 2016. március 9-ig. 
Helyszín: Budapest, Reviczky utca 1., II. emelet Részletek itt.

3

ServiceDesign Önképzőkör 2015/16 Záróprezentáció
ServiceDesign

Sd.lead_3

2015 októberben indult el Service Design önképzőköre, azzal a céllal, hogy mélyebb tudást és gyakorlatot szerezzenek a Service Design területén, azáltal, hogy közösen dolgoznak egy fiktív projekteken. A csapatok különböző témákat választottak személyes érdeklődésük alapján (tudásmegosztás, egészségügy, katasztrófahelyzetek) és vállalkoztak egy-egy új szolgáltatás fejlesztésére az adott témán belül. Ezen az eseményen megtekinthetőek lesznek az önképzőkörben résztvevő csapatok által elkészített projektek záróprezentációi és bemutatásra kerül a tervezés folyamata. Az előadások után rövid beszélgetésre várunk mindenkit a Service Design helyzetéről, fontosságáról. A program vezetői: Csernátony Fanni és Püski Tamás. Részletek erre.
 

4

Caracalla Design Days 2016
Caracalla Design Days a Teslában!

Car.lead_3

2016. február 25-28. között immár 4. alkalommal kerül sor a Caracalla Design Days kulturális és edukációs rendezvényre, összesen 22 kiállítóval. A Caracalla Design Days egy olyan nemzetközi színvonalú kiállítás, amely lehetőséget ad a hazai belsőépítészek, lakberendezők, a szakmai sajtó és a nagyközönség számára, hogy megismerhesse a vezető lakberendezési márkák legizgalmasabb újdonságait, innovációit.
Az újdonságok bemutatása mellett az edukációs napokon a nemzetközi gyártócégek hazai és külföldi képviselői tartanak előadásokat a legújabb formatervezési és technikai innovációkról. A kiállításon mutatják be a Caracalla és a Laufen által meghirdetett Formatervezési Pályázat kiemelkedő alkotásait is. A részleteket itt találjátok.

5

CreativeMornings Budapest- Litkai Gergely és a humor etikája
Creative Mornings - humor és etika

Cm.lead_3

A CreativeMornings februári globális témája az ETHICS előadónak pedig a Dumaszínház társulatának a tagját hívták meg, Litkai Gergelyt.
Litkai Gergely, főszerkesztő, író, konferanszié, író és forgatókönyvíró, a magyar stand-up comedy egyik megteremtője és sikeres előadója. Végzettségét tekintve jogász. Háttérember, aki azért a fényre is vágyik. Tévés, rádiós, álhírportálos ötletgazda. Egy doboznyi Bonbon-díj büszke tulajdonosa. A legmagasabb Karinthy-gyűrű-hordozó. Az ember, aki nem szeretne bungee-jumpingolni, akit nem érdekel a kanyoning. A családapa, aki szabadidejében skanzent látogat, könyvet olvas, vagy ír. Tehetségkutató, de nem részecske-gyorsító. A sztár, akit ritkán szólítanak le az utcán. A Comedy Central ex-főszerkesztője, a Rádiókabaré állandó szerzője, előadója és egyik szóvivője.
A Dumaszínház társulatának vezetője, atyja, Jedi-, és Yoda-mestere, tanácsadója, nagy fehér főnöke, háttérembere és mentora. A szervezők a megszokott inspiráló hangulattal, jó társasággal és izgalmas meglepetéssel várnak mindenkit február 26-án a Google Groundon! Részletek erre.
 

A Horizont Galéria 2016-ban is folytatja művészetközvetítő tevékenységét. Február végén induló Horizont Talks című programsorozat a kortárs művészet néhány speciális kérdését, területét járja körül. Egy, az előadásokat összekötő téma vizsgálata helyett, minden meghívott előadót arra kértünk, hogy saját szakmai tapasztalataiból, kutatásából merítve emeljen ki egy számára különösen izgalmas problémát, területet. 
A sorozat nyitóalkalma Mélyi József ‘Mit kezdjünk az emlékeinkkel? – Aktuális emlékműállítások, régi mintázatok’ című előadása, mely jelenkori példák segítségével próbálja körüljárni emlékműveink korszerűtlenségének, ellentmondásainak miértjeit. Ugyanakkor választ keres arra a kérdésre, hogy lehetséges-e a kapcsolat a kortárs művészet és az emlékmű között. Részletek itt.

Oscar_nap.lead_3

Szurkoljunk a Saul fiának! A Toldiban az Oscar-gála előtt egész nap jelöléssel bíró filmeket vetítenek, köztük a moziforgalmazásba nem kerülő Anomalisa című animációt is.Filmek: A tenger dala (szinkr.), A visszatérő (fel.), A nagy dobás (szinkr.), Saul fia, Anomalisa (eredeti nyelven, felirat nélkül!), Spotlight - Egy nyomozás részletei (fel.), Agymanók (szinkr.), Aljas nyolcas (fel.), Mustang (fel.), A szoba (fel.), Mad Max – A harag útja (fel.), Carol (fel.). Részletek itt.

8

ALL ARTS 2016 / tengermélyi varázs bál
Összművészeti buli, nem csak művészetiseknek!

Aa.lead_3

A MOME az MKE az SZFE és az LFZE szervezésében ismét összművészeti Farsangi buli a Fogas Házban! A buli témája a tenger, így sellőként, cápaként, aranyhalként, vagy kishableányként érkezni nem kötelező, de ajánlott! Tengermélyi varázsbálkirály és bálkirálynő választás + közönségkedvenc, fergeteges jutalmakkal. Érdemes beöltözni. Fellépnek többek között: Soerii & Poolek DJ set, UFFALO STEEZ, Odum_LIVE (TDS), Peter Bernath (Lost Minute, RTS Fm), Benzon, DJ Slow, Tatlin, Tits and Clits. Részletek erre.


 

design, programajánló, program, program ajánló, programok, arts Icon_print

KORTÁRS DÁN ÉPÍTÉSZET 2.0

© KORTÁRS DÁN ÉPÍTÉSZET 2.0

METU Grafikai Intézet

© METU Grafikai Intézet

ServiceDesign Önképzőkör

© ServiceDesign Önképzőkör

Caracalla Design Days

© Caracalla Design Days

CreativeMornings Budapest- Litkai Gergely és a humor etikája

© CreativeMornings Budapest- Litkai Gergely és a humor etikája

Horizont Talks

© Horizont Talks

Oscar-nap a Toldiban

© Oscar-nap a Toldiban

Tengermélyi varázs bál

© Tengermélyi varázs bál

/upload/images/photos/000/089/648/kd.thumb.jpg?1456081894
/upload/images/photos/000/089/640/metu.thumb.jpg?1456079038
/upload/images/photos/000/089/642/sd.thumb.jpg?1456079682
/upload/images/photos/000/089/643/car.thumb.jpg?1456079907
/upload/images/photos/000/089/644/cm.thumb.jpg?1456080134
/upload/images/photos/000/089/645/ht.thumb.jpg?1456080723
/upload/images/photos/000/089/646/oscar_nap.thumb.jpg?1456081197
/upload/images/photos/000/089/650/aa.thumb.jpg?1456082511
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317