Logomain

Művészet a szomszédból, avagy íróasztalportrék alkotókról!

By HG.HU 2016. január 13. 18:35

szerk at hg dot hu

Milyen gyerekes szokásáról nem tud lemondani, vagy mit érezne, ha valaki másolná a művészetét? Ilyen kérdéseket is kapnak a NeighbourART blog művész interjúalanyai!

A NeighbourART egy hetente jelentkezõ mûvészeti blog, amely 2013. augusztus 23-án jött létre. A blogon megjelenõ alkotók mindegyike ugyanazt a 29 kérdést kapja - köztük olyanokat is, hogy milyen gyerekes szokásáról nem tud lemondani, vagy mit érezne, ha valaki másolná a művészetét –, ezek közül 15-re kell mindenképpen választ adnia. Kezdetben fõleg saját ismeretségi körében talált interjúalanyokat Farkas-Zentai Lili, a blog szerzõje, majd arra kérte a megszólalókat, hogy õk is ajánljanak neki mûvészeket, és folyamatosan kereste is az érdekes alkotókat.

Tumblr_inline_o0mmranbcz1s7jrtx_500.gallery

Célja, hogy a vendégül látott tehetségeket összefogja, hogy egyfajta közösséget hozzanak létre, ahol értékes eszmecserék, akár társulások jöhessenek létre.


A blog ötletét az adta, hogy Lili mûvész férjének, Farkas Róbertnek alkotásai sok külföldi oldalon is elérhetõk, ahonnan gyakran keresték meg a hétköznapiaktól eltérõ kérdésekkel. “A név és a struktúra hamar megvolt, az is, hogy a nyitókép nem egy hagyományos portré, hanem a mûvész asztala legyen. A blog címe is olyasmit jelent, hogy mûvészet a szomszédból: az íróasztalportré is arra utal, hogy bekukucskálhatunk a kulisszák mögé, közelebb kerülhet hozzánk az adott mûvész. Még akkor is, ha azért a fotózás elõtt mindenki rendet rak az asztalán” – nyilatkozta Lili korábban a Metropolnak.

A NeighbourART egyik legfontosabb célja, hogy a vendégül látott tehetségeket összefogja, hogy egyfajta közösséget hozzanak létre, ahol értékes eszmecserék, akár társulások jöhessenek létre. A blog alapítója rendszeresen szervez közös kiállítással egybekötött nagy, személyes találkozókat. 2014-ben a Brody Studios, idén januárban pedig a Design Terminál adott helyet a tárlatnak, ahol többek között olyan mûvészek alkotásait nézhetik meg, mint Meixner Etelka, Gulyás Sára, Pásztor Teodóra, Udvardi Ramóna, Antal Balázs, Mile Máté, Belsõ Péter és Szõke Dániel.

A NeighbourART soron következő kiállítása 2016. január 15-én nyílik. Az esemény FB oldala itt.


 

kiállítás, kiallitas, kiállítas, alkotók, neighbourart Icon_print

Udvardi Ramóna asztala a NeighbourART blogon

Kép NeighbourART

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317