Logomain

Idén is lesz Építész Regatta!

By HG.HU 2015. augusztus 24. 10:10

szerk at hg dot hu

A VIII. Építész Regatta idén a V4-ek építész szövetségeinek részvételével közös európai kultúránk helyszínévé válik, ahol a táji-történelmi adottságok, a termálvíz, a bor olyan értékeinkre irányítja a figyelmet, amely mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz.

2008-ban, amikor az I. Építész Regattát megrendezték, vendégeink voltak a Visegrádi Négyek tagországai építész szövetségének elnökei. Korszakalkotó események voltak akkor, hiszen még az év márciusában a nemzetközi építészkongresszus keretében megalakult a Visegrádi Négyek Építészeti Együttműködés, majd májusban az Építész Regatta alkalmával vendégül láthattuk a tagországok elnökeit, vezetőit újra. 2015-ben ez az együttműködés nemzetközi alapítvány formájában folytatja tevékenységét, amelynek célja:

Viii_%c3%a9p%c3%adt%c3%a9sz_regatta.gallery

“az épített és természeti környezet minőségének javítása, az építészeti kultúrák egymás közti társadalmi elismertségének szélesítése, és a vizuális kultúra színvonalának emelése. E feladatköröket kiegészíti a környezettudatos gondolkodás kialakítása, valamint a tagországok Európai Uniós csatlakozása során megnőtt építési-beruházási feladatok magas színvonalú megvalósulásának elősegítése, különös tekintettel azok közös geopolitikai adottságaikra.”

Most 2015-ben a VIII. Építész Regatta keretében újra várjuk az addigi V4 elnökeit és a megalapított Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány szervezésében kerül sor Keszthelyen a Festetics-kastélyban egy ünnepi gálaestre, ahol a kastély kezdődő felújítása kapcsán közös közép-európai értékeinket vesszük számba.

A Regatta így közös európai kultúránk helyszínévé válik, ahol a táji-történelmi adottságok, a termálvíz, a bor olyan értékeinkre irányítja a figyelmet, amely mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz. A borászatok, melyekről korábban vándorkiállítás is készült e helyen, a vitorlásverseny Balatonlelle térségében egy igazi új polgári élet eseményeként kívánja szolgálni a célokat, egy új közép-európai építészeti díj megalapításával pedig a szervezők értékrendet kívánnak teremteni.

"Ebben az évben is megszólítjuk a társmérnök szervezetek tagjait is, így eme esemény kibővítve a tájépítész, belsőépítész, urbanista, településtervező mérnökök számára is nyitott" - olvashatjuk a kiírásban. "A tavalyi sikeres közös rendezés után idén 2015 szeptember 11.-13.-a között szervezzük meg az eseményt a keszthelyi Festetics-Helikon kastélyban, ahol  kiállításon mutatjuk be a tervezett  fejlesztéseket. A hajózó építészek mellett biztosítjuk a támogató partnereknek céges zászlóval történő indulását a versenyen, igény esetén  a kapitányt is."

Támogatók a KÉSZ Kft, a Bavaria Yacht, VOLVO Hungaria, azt a minőséget képviseli, amit a Visegrádi Négyek Alapítvány is magáénak vall.

A verseny hivatalos weboldala: www.epiteszregatta.hu

Verseny leírása

II. ÉPÍTÉSZ KÉSZ REGATTA 2015. SZEPTEMBER 11-13.
A verseny helye: Balatonlelle, BL Bavaria Yachtclub
A verseny ideje: 2015. szeptember 12. szombat
Nevezési feltétel: Nevezni a hajó legénységéből legalább egy fő építész vagy mérnök végzettségű kolléga részvételével lehetséges!
A nevezés helye és ideje: 2015.09.11-én 16-21 óráig és 2015.09.12-én 7:30-8:30 óráig a rendezvénykikötőben, a versenyirodán.
Nevezési díj: 5000 Ft/fő
A résztvevő hajók értékelése: A résztvevő egytestű hajók az aktuális YS számuk alapján YS-I, YS-II, YS-III. osztályba sorolva, illetve az abszolút első három hajó kerül értékelésre.
Kormányosi értekezlet: 2015.09.12. 8:30 órakor a rendezvénykikötőben.
Versenypálya: Balatonlelle – Keszthely túrafutam
 
Versenykiírás, további részletek itt.

 

 

 

építészet, magyar építészet, epiteszet, magyar epiteszet, alkotók, viii. építész regatta, program, balaton, balatonlelle, keszthely, vitorlázás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317