Logomain

Hét magyar diákot támogathatunk szavazatunkkal az Electrolux Design Lab versenyen!

By HG.HU 2015. május 22. 14:42

szerk at hg dot hu

Hét hazai egyetem hallgatója versenyez az Electrolux Design Lab nemzetközi formatervezői pályázat legjobb 100 pályázója között!

A tét most nem kevesebb, mint az elődöntőbe jutás! Az Electrolux Design Lab öt legtöbb szavazatot szerző pályázója ugyanis garantáltan bekerül a verseny következő szakaszába. Hét hazai versenyzőnk továbbjutása most az Ön kezében is van. Ismerje meg terveiket, és május 29-éig támogassa szavazatával a fiatal tehetségeket!

Electrolux_design_lab_2015.gallery

Magyarországról  a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME) 7 hallgatója versenyez az Electrolux Design Lab legjobb 100 pályázója között. A nemzetközi formatervezői versenyre "Egészséges, Boldog Gyerekek" témakörben nevezhettek az egyetemisták és főiskolások a jövő kihívásaira választ adó, gyerekeknek, családoknak szóló formatervekkel. Az Electrolux zsűrije 1500 fős nemzetközi mezőnyből válogatta ki a 100 legjobbat. Közülük 35-en juthatnak tovább a verseny következő szakaszába: 30 versenyző sorsáról szakértői zsűri, 5 pályázó továbbjutásáról a közönség szavazata dönt. A pályázókra szavazni május 29-éig lehet!

Telegdi Balázs (MOME) terve a feleslegesen elfolyó csapvizet hasznosítva teremtene oxigéndús környezetet a gyerekeknek. A Water Leaf eszköz levélkéi a csapra helyezve töltődnének fel oxigénnel, a feltöltött leveleket toll vagy ceruza végére helyezve a gyerekek egészséges levegőben tanulhatnának, rajzolhatnának.
Telegdi Balázs pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/waterleaf/

Wágner Ákos (MOME) készülékével az éjszaka az asztmás gyermekek számára is pihentető és biztonságos lehetne. Az ALA nevű készülék tisztán tartaná a szoba levegőjét, míg a gyermek alszik, egy esetleges roham esetén jelezne a szülőknek, és meleg fényével megnyugtatná az álmukból felriadó kicsiket.
Wágner Ákos pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/a-l-a-a-bubble-of-fresh-air-for-children-with-asthma/

Lakatos Botond (MOME) tervével hagyná kibontakozni a gyerekek önállóságát. Folteltávolítójával a kicsik gyorsan, a szülők számára szinte észrevétlenül tüntethetnék el összemaszatolt ruhájukról a foltokat. A Magic Wand így környezetkímélő megoldást is nyújtana a mosásra, hiszen nem kellene egy apró koszfoltért máris a mosógépbe tenni a ruhákat.
Lakatos Botond pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/magic-wand/

Jakab Anett (BME) pályamunkája játékos formában tanítaná a gyerekeket a környezettudatosságra. A Levitating Litter Bin-nel élő növényt nevelhetnének megmaradt ételek, gyümölcsök és zöldségek ehetetlen részeinek hasznosításával. Miközben a gyerekek gondoznák a fejlődő növényt, egyre többet tanulnának környezetünk iránti felelősségükről.
Jakab Anett pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/levitating-litter-bin/

Erdős Nóra (PTE) ötletével a kicsik biztonságosan és játszva tanulhatnának főzni. A recept alapján a Hide and Cook főzőedény kijelölné a szükséges összetevőket, amiket elég lenne a kijelzőn jelzett időben a megfelelő rekeszbe helyezni, a beépített szoftver pedig elkészítené az egészséges ételt.
Erdős Nóra pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/hide-and-cook/

Aba Róbert (NyME) MyCrolibri-je könnyen és gyorsan melegítené az ételeket anélkül, hogy annak összetevőit, tápanyagtartalmát rontaná. A praktikus és légies szerkezetet egy telefonos applikációval vezérelve még a nappalit sem kellene elhagyni, ha kihűlt a teánk, mert az okos kis eszköz jönne hozzánk, hogy megmelegítse nekünk.
Aba Róbert pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/mycrolibri/

Tobias Tsamisis (MOME) iskolai főzőpultja helyes táplálkozásra és önállóságra tanítaná a jövő diákjait. Az önfenntartó, saját akvapóniás rendszerrel rendelkező Future classrom az osztályterem központi eleme lenne, és a gyerekeket jutalmakkal ösztönözné a főzőcskézésre.
Tobias Tsamisis pályaművére az alábbi linken szavazhat:
http://electroluxdesignlab.com/2015/submission/future-classroom/

Az idén 13. alkalommal meghirdetett Design Lab verseny végén a pályázat nyertese 10 000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában. A 2. helyezett 6000, a 3. helyezett 4000 euró jutalomban részesül. A versenyen a közönség is kiválaszthatja kedvencét: a közönségdíjas pályázót 2000 euróval jutalmazza az Electrolux.

Az Electrolux 2015. június 8-án jelenti be a verseny elődöntőseit.


További információ az Electrolux Design Lab versenyről:
Design Lab weboldal:electroluxdesignlab.com
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux

design, formatervezés, pályázat, electrolux design lab Icon_print

Electrolux Design Lab 2015

Kép © electroluxdesignlab.com

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317