Logomain

Feltörekvő márkák: TATZ

By Költő Nóra 2015. április 29. 16:52

szerk at hg dot hu

Tatz21.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz1.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz16.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz2.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz3.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz4.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz18.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz11.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz5.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz22.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz10.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz17.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz12.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz13.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz19.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz14.gallery

Tatz

© TATZ

Tatz15.gallery

Tatz

© TATZ

Ki ne emlékezne arra az izgatottságra, amikor a turbó rágóból előkerült az instant tetoválás, és rém csúnya autókkal, pillangókkal, és nonfiguratív csodákkal rohangáltunk?

Ezt az érzést most újra át lehet élni, ám egy letisztult, menő, és szuper designos formavilág mintáiból válogathatunk. Feltörekvő márkák sorozatunkban most Hoffmann Petra mesél a TATZ-ról, és az instant tetoválások újrafelfedezéséről!

HG.HU: Mikor indult a projekt, és honnan jött az ötlet?

Hoffmann Petra: Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtünk bele a tervezésbe. A TATZ ötlete nemzetközi előképek mentén született, de az első perctől fontos volt, hogy a technológiát saját elképzeléseink megvalósítására, saját vizuális világunknak megfelelően használjuk. 

HG.HU: Kik vagytok az TATZ mögött? A szakmátokba vág, amivel foglalkoztok, vagy teljesen más területről jöttetek?

Hoffmann Petra:TATZ egy kétszemélyes vállalkozás, Szendrey Gabi és Hoffmann Petra alapításában. Gabi szabadúszó grafikus, a legtöbb mintánkat és a TATZ komplett arculatát ő tervezi, én pedig design elmélettel, menedzsmenttel és kommunikációval foglalkozom, ezeket a feladatokat én végzem a TATZ életében. 

HG.HU: Szabadúszóként dolgoztok, vagy pedig csak hobbi a TATZ, esetleg már egy nagyobb vállalkozássá nőtte ki magát?

Hoffmann Petra: Hobbinál bőven több már az első perctől fogva, hiszen rengeteg energiánk, munkánk, ötletünk, kreatív muníciónk van benne, ráadásul azt hiszem mondhatom azt, hogy bár mindketten több más projekten is dolgozunk, a TATZ mindkettőnk számára kedvenc, hiszen saját ötletből született "saját gyerek", akire nagyon büszkék vagyunk. 

HG.HU: Hogyan készülnek a termékek és miért különlegesek?

Hoffmann Petra: Saját mintáink jellemzően úgy születnek, hogy a tervezési fázis előtt Gabival sokat beszélgetünk arról, milyen ingerek értek minket mostanában, mi érdekel bennünket éppen (ezekben általában egyébként tökéletesen egyetértünk), mit találunk viccesnek, mihez van kedvünk. Első körben általában a tematikát fogalmazzuk meg, ezt követi a tervezési fázis, amit Gabi csinál. Egy témára persze sokkal több verzió születik, mint a forgalomba kerülő végső 4-6 minta. A változatok kiválogatása általában az egyik legnehezebb feladat, nem szívesen mondunk le egy mintáról sem, de néha muszáj. Különlegességük szerintem aktualitásukban és vizuális világukban rejlik. Egyedi mintákat készítünk, fontos, hogy a TATZ grafikái egyfajta koherens látványvilágot képviseljenek, melynek minden egyes darabjával tökéletesen tudunk azonosulni. 

HG.HU: Kik a célközönség, kik érdeklődnek a termékek iránt? Hogyan éritek el őket? 

Hoffmann Petra: Felnőttek és gyerekek egyaránt! De tényleg, most készülő gyerekkollekciónk darabjaival kapcsolatban sokan mondták, hogy lehet, hogy hivatalosan gyerekmintáknak terveztük, de felnőtt létükre imádják az összeset. Valójában mi is pont így vagyunk velük, és mivel a gyerekminták is hordoznak egy-egy vicces plusz mondanivalót, felnőttek is simán azonosulnak velük. 

HG.HU: Terveztek mást is készíteni a meglévő termékek mellett, vagy egyelőre csak tetoválások fognak készülni?

Hoffmann Petra: Egyenlőre maradunk ezen a vonalon, printekben gondolkozunk még. 

HG.HU: Milyen technikával dolgoztok? Hogyan lesz az ötletből végül megvásárolható termék?

Hoffmann Petra: A tetoválások nyomdai úton készülnek, a technológiai részleteket sajnos nem árulhatjuk el. 

HG.HU: Milyen mintákkal dolgoztok? Ki tervezi ezeket, és mi alapján készülnek? Egyéni kívánságokat is teljesítetek? 

Hoffmann Petra: Saját mintáinkat Gabi tervezi, ezek mellett időről-időre születnek limitált példányszámú kollekciók grafikuscimborák együttműködésével, melyeket szintén nagyon szeretünk, mert színesebb általuk a kollekció. Továbbá számos B2B munkánk is van, folyamatosan kapunk felkéréseket fesztiváloktól, rendezvényes cégektől egyedi minták gyártására, és persze személyes kívánságokat is teljesítünk.

HG.HU: Mi volt a kedvenc munkátok?

Hoffmann Petra: Mindig az aktuális a kedvenc. Nagyon szerettük a Bomo Arttal közösen létrehozott szetteket, de nagyon örültünk az ACG felkérésének, melynek keretében létrejött nekem is fáj kampány tetoválásai jótékonysági céllal születtek. Most is zajlik több együttműködésünk, az OFF-Biennálé számára készítettünk kortárs képzőművészek alkotásaiból tetoválást és a Kis Hungarikumhatározók grafikusa, Szabó Zsófi is tetkóra álmodott néhány mintát.

HG.HU: Milyen tartósak a tetoválások, hogyan kell feltenni őket, és hogyan jönnek le?

Hoffmann Petra: A TATZ tetkók nagyjából 3-5 napig maradnak fent a bőrön. Eltávolítani babaolajjal, vagy celluxszal lehet. 

HG.HU: Mit tartotok a leginkább motiválónak, és a legnagyobb legyőzendő akadálynak? Milyen fejlesztést tartanátok esetleg kívánatosnak?

Hoffmann Petra: A leginkább motiváló dolgok a visszajelzések, a sok mosoly és vidámság, amit a vásárlóinkon látunk. A legnagyobb legyőzendő akadály pedig azt hiszem az időhiány, mivel mindketten több más projekten is dolgozunk, melyeket szintén szeretünk, így nehéz belepréselni mindent 24 órába, de dolgozunk rajta. Fejlesztésre, fejlődésre számos ötletünk van, ezekkel kapcsolatban szintén a kapacitás a legnagyobb kérdés, csomó stratégiai dolgot el kell döntenünk valószínűleg a közeljövőben. De azért nem vesszük magunkat halálosan komolyan, a legfontosabb, hogy a lelkesedésünk és kedvünk megmaradjon, hiszen ez a motorja az egésznek

HG.HU: Mik a terveitek a jövőt illetően? Számítottatok ekkora sikerre?

Hoffmann Petra: Azt hiszem, azt az első perctől tudtuk, hogy szeretni fogják az emberek, amit csinálunk, azon, hogy mekkora sikere lesz, nem igazán gondolkoztunk, csak csináltuk és csináljuk most is a dolgokat, ahogy a lendület diktálja.

HG.HU: Hol lehet megvásárolni a termékeket?

Hoffmann Petra: Budapesten számos design és divatboltban bent van már a TATZ, ezen kívül van egy Győri és egy szlovák viszonteladónk is és tavasztól részt veszünk majd design vásárokon és fesztiválokon is.

SMarthu
  • Név:
  • SMarthu
Iparág:
kreatív közösképviselet
Weboldal
Leírás:
A cikk megjelenését a SMarthu támogatta. A SMartHu azért jött létre, hogy jól ismerve a kreatív szabadúszók igényeit és problémáit, segítsen azokon. A Smart nemzetközi kezdeményezéssel a hátunk mögött könnyebbé tudjuk tenni a kreatívok mindennapjait, így több idejük marad arra, amihez a legjobban értenek, az alkotásra. Szolgáltatásaink kiszámíthatóbbá és vesződség mentesebbé teszik az alkotói lét adminisztrációs oldalát. Jelentkezz tagságért és kövesd a SMarthu facebook oldalát.

design, grafika, rubik ernő, tetoválás, tetoválógép, feltörekvő márkák, off biennálé budapest, tatz, instant tetoválás, kis hungarikum határozó Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317