Logomain

Ismét itt a KISKAKAS Animációs Filmnapok!

By HG.HU 2015. április 21. 15:24

szerk at hg dot hu

Japán és a legfrissebb MOME Anim alkotások a Toldiban!

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszéke (MOME Anim) idén is a Toldi Moziban rendezi meg a KISKAKAS Animációs Filmnapokat, melynek keretében ez alkalommal a világ egyik animációs nagyhatalma, Japán mutatkozik be. A kortárs japán animációs rövidfilmek vetítési blokkjának kurátora a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál igazgatónője, Sayoko Kinoshita volt; míg a 2012-ben a világ legjobb animációs képzésnek választott Tokyo University of the Arts animáció tanszékének hallgatói munkáiból két vetítési blokkot is megtekinthetünk.

Kiskakas_2015.gallery

A hagyományosan sorra kerülő MOME Fresh keretében a legfrissebb MOME Anim munkákat tekinthetjük meg, míg a tanszék partnerintézményeinek legizgalmasabb és legújabb hallgatói munkáiból szemezget az Animation Sans Frontières (ASF) oktatási program vetítési blokkja.

A kortárs japán animációs válogatásban az elmúlt években a világ egyik vezető animációs filmfesztiválján, a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztiválon szerepelt kiemelkedő japán alkotások tekinthetők meg. Többek között a Berlinale-n 2012-ben Ezüst Medvével, ugyanazon évben Hiroshimában a zsűri különdíjával jutalmazott mágikus, kézzel rajzolt animációs film, az Atsushi Wada rendezte The Great Rabbit (A hatalmas nyúl), vagy Koji Yamamura alkotása, a korábban Oscar-díjra jelölt Franz Kafka's A Country Doctor (Franz Kafka: Egy falusi orvos). A blokkot a kurátor, Sayoko Kinoshita és férje 1979-es alkotása, a hiroshimai atomtámadás következményeit feldolgozó animációs dokumentumfilm nyitja, mely a hirosimai fesztivál alapításának az ihletője volt.

Ez alkalommal a Toldi Moziban zajló vetítéseken túl a MOME Auditóriumában, az idei díszvendégséghez kapcsolódóan, a világhírű japán animáció történetébe bevezető előadásokra, valamint vetítésre kerül sor. Április 23-án és 24-én, délelőtt 10:00 órai kezdettel a Filmnapokon bemutatkozó Tokyo University of the Arts (GEIDAI) animáció tanszékéről Ilan Nguyên tart animáció történeti prezentációt.

A program április 23-án, csütörtökön délben vetítési blokkal egészül ki, valamint a Tokyo University of the Arts-ot (GEIDAI) bemutató előadásával, melyet Yuichi Ito professzor, az egyetem animáció tanszékének vezetője, elismert animációs filmrendező tart.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.) sorra kerülő programok angol nyelven zajlanak, a részvétel ingyenes.

2015-ben a KISKAKAS Animációs Filmnapok szervezésében a MOME Anim partnerei a Japán Alapítvány budapesti irodája és a Budapest Film Zrt.

film, program, animáció, kiskakas animációs filmnapok Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317