Logomain

Feltörekvő márkák: NKdesign

By Költő Nóra 2015. április 17. 09:40

szerk at hg dot hu

6.gallery

NKdesign

© NKdesign

Doriek.gallery

NKdesign

© NKdesign

Dscn9850.gallery

NKdesign

© NKdesign

Mosthogy.gallery

NKdesign

© NKdesign

051.gallery

NKdesign

© NKdesign

Nem.gallery

NKdesign

© NKdesign

016.gallery

NKdesign

© NKdesign

20150205_152308.gallery

NKdesign

© NKdesign

Mint%c3%81s.gallery

NKdesign

© NKdesign

126.gallery

NKdesign

© NKdesign

Koponya.gallery

NKdesign

© NKdesign

Nkdesign_bagstage_2.gallery

NKdesign

© NKdesign

Ibolya.gallery

NKdesign

© NKdesign

Nkdesign_bagstage_5.gallery

NKdesign

© NKdesign

Az NKdesign két éve indult kreatív vállalkozás, a Feltörekvő márkák sorozatban most Nagy Klaudiával beszélgettünk, aki pirográfia technikával készít különleges fa termékeket.

Szabadúszóként dolgozik, és sok izgalmas projektben működött már közre, dolgozott már beltéri bringatárolóra is, és mindene az alkotás.

HG.HU: Mikor indult a projekt, és honnan jött az ötlet?

Nagy Klaudia: Idén nyáron lesz 2 éves az NKdesign. Hogy honnan indult? Azóta rajzolok, mióta az eszemet tudom,vagy talán még az elé datálható a kezdet. Azóta sok mindennel foglalkoztam, most éppen a pirográfia a nagy szerelem.

HG.HU: Kit, vagy mit rejt az NK a márkanévben?

Nagy Klaudia: NK a nevemet takarja, Nagy Klaudia, innen jött az NK design. A festményeket, rajzokat is NK-ként írom alá, így maradt ez a név, nem vettem fel művésznevet.

HG.HU: A szakmádba vág, amivel foglalkozol, vagy teljesen más területről jöttél?

Nagy Klaudia: Alapvetően festőnek tanultam, majd jött a grafika, aztán fa. Előtte volt némi bepillantásom egyéb kézműves területekbe is, így a szakmából jöttem, több helyről gyűjtve tapasztalatokat.

HG.HU: Szabadúszóként dolgozol, vagy pedig csak hobbiként csinálod az NKdesign-t?

Nagy Klaudia: Szabadúszóként, de szerencsére egyre inkább megtalálnak már. Most utoljára a Csendes Társ új boltjának készítettem termékeket, előtte pedig a szegedi Kávészöm kért fel. Most a Pure and Good keresett meg, hogy tervezzek specifikusan nekik. Szeretek másokkal dolgozni és testre szabni a munkákat, mert nagy kihívást jelent.

"Nagyon szeretek kooperálni."

HG.HU: Egyedül szeretsz dolgozni, vagy inkább csapatban?

Nagy Klaudia: Nagyon szeretek kooperálni. Közreműködtem már bringa szerszámos doboz projektben, beltéri bringatárolóra is dolgoztam, szendvicseknek készültek kis táblácskákat, égettem már kés nyelére, enteriőrökbe készítettem faliképeket, most éppen egy deszka kapcsán dolgoztam együtt a Lakbear-rel. Nincs megállás, szuper egymást inspirálni.

HG.HU: Hogyan készülnek a termékek és miért különlegesek?

Nagy Klaudia: A folyamat első fontos állomása maga az élmény, ami lehet egy érzés, verssor, dalszöveg, vagy valakitől elcsent jól megfogalmazott mondat, akármi. Aztán ebből kép lesz, ceruzával, füzetbe. Ilyen szövegekből és vázlatokból Dunát lehet rekeszteni nálam. Van amiből lesz kép, van amiből NKdesign munka lesz, van ami festmény lesz. Ha NKdesign tárgy lesz, akkor vagy a már meglévő kollekció egyik új mintájaként készül el, vagy pedig egy teljesen új termék, ha azt kívánja meg a grafika. Utána jön a formatervezés, majd az égetés, csiszolás, felületkezelés, logózás. Aztán jó esetben új életet kezd valakinél

"Nem szeretnék ráállni a sokszorosításra, úgy pont a lényeg veszne el."

HG.HU: Kik érdeklődnek a termékeid iránt? Hogyan éred el őket? 

Nagy Klaudia: Nem tudnám kategorizálni. A 18 évestől a 60 évesig van vásárlóm. A közösségi oldalon kommunikálunk, valamint a beágyazott webshopon keresztül, illetve emailben. Néha megtalálható vagyok vásárokon is, ott személyesen is lehet személyesen is lehet tőlem kérdezni, vásárolni.

HG.HU: Hol lehet, vagy lehetett veled találkozni?

Nagy Klaudia: A Helsinki Design Héten 2014-ben kiállító voltam, a Budapest Design Héten pedig workshopot tartottunk a Verebet Design-nal közösen, érdemes figyelni a Facebook oldalamat, mert a közeljövőben lesznek további workshopok is, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a technikával, amivel dolgozom.

"Szuper egymást inspirálni."

HG.HU: Tervezel mást is készíteni a meglévő termékek mellett?

Nagy Klaudia: Folyamatos a tervezés, de mióta kollekciókról, viszonteladókról van szó meg kell gondolnom mi éri meg. Nem szeretnék ráállni a sokszorosításra, úgy pont a lényeg veszne el.

HG.HU: Milyen technikával dolgozol, és mennyi idő alatt készül el egy-egy termék?

Nagy Klaudia: Pirográfia a technika neve. A régi házi áldásokat készítették például ezzel a technikával. A népművészet, népzene régóta a szívem csücske. Abszolút terméktől függ, hogy mennyi idő kell hozzá, de körülbelül 1- 4 óra között lehet. Attól függ mi az, mekkora, és milyen bonyolult a minta.

HG.HU: Milyen mintákkal dolgozol?

Nagy Klaudia: Az NKdesign a buborék fejű fiú és lány figurákkal variál. Néha bejön egy-egy igazi lény, mint a maki, vagy a róka madár prédával a deszkán.

HG.HU: Egyéni kívánságokat is teljesítesz? 

Nagy Klaudia: Igen, imádom őket. Volt már rókára formált család, fotó alapján grafika, Sherlock Holmes grafika, és még sok más izgalmas minta. Ezeket az egyéni megrendeléseket várom is, mert nagy kihívást jelentenek, úgyhogy azt tudom mondani, hogy aki rendelni akar, az ne fogja vissza magát!

HG.HU: Mi volt a kedvenc munkád?

Nagy Klaudia: A kedvencem a makis deszka, ami most már emblematikussá vált, így sokan ezzel azonosítanak. Ezért ő került a szóróanyagomra is.

"Volt már rókára formált család, fotó alapján grafika, és még sok más  izgalmas minta."

HG.HU: Mit tartasz a leginkább motiválónak, és a legnagyobb legyőzendő akadálynak? 

Nagy Klaudia: Nem is motivációról beszélnék, hanem szükségletről. Nem tudok nem rajzolni, ez nem egy eldöntendő kérdés. Ami nehéz, az az, hogy ugyebár az ember szeretné eladni is. Ez viszont kőkemény marketing, PR és minden, ami ehhez tartozik, ezekhez azonban én sajnos nem értek. Egyelőre mindent egyedül csinálok, s ez sokszor megfoszt olyan időtől, ami alatt tervezhetnék. Most már szerencsére öt boltban megtalálhatóak a termékeim, így valamennyire leveszik az értékesítést a vállamról.

"Sok mindennel kísérletezgetek."

HG.HU: Milyen fejlesztést tartanál esetleg kívánatosnak?

Nagy Klaudia: Két éve foglalkozom a fával és a pirográfiával. De emellett nagyon sok mindennel kísérletezgetek. Hamarosan láthatóak is lesznek. Fontosnak tartom, hogy ne ragadjunk meg egy ponton, ezért folyton új ötleteket próbálgatok.

HG.HU: Mik a terveid a jövőt illetően?

Nagy Klaudia: Megtartani az egyensúlyt önmagammal szemben, a többi már jön magától…

A feltörekvő magyar márkákat bemutató sorozatunk a SMarthu kreatív közösképviselet támogatásával jött létre!

SMarthu
  • Név:
  • SMarthu
Iparág:
kreatív közösképviselet
Weboldal
Leírás:
A cikk megjelenését a SMarthu támogatta. A SMartHu azért jött létre, hogy jól ismerve a kreatív szabadúszók igényeit és problémáit, segítsen azokon. A Smart nemzetközi kezdeményezéssel a hátunk mögött könnyebbé tudjuk tenni a kreatívok mindennapjait, így több idejük marad arra, amihez a legjobban értenek, az alkotásra. Szolgáltatásaink kiszámíthatóbbá és vesződség mentesebbé teszik az alkotói lét adminisztrációs oldalát. Jelentkezz tagságért és kövesd a SMarthu facebook oldalát.

design, fa, NKdesign, feltörekvő márkák, smarthu, pirográfia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317