Logomain

Feltörekvő Márkák: Cucc papírzsákok

By Költő Nóra 2015. március 23. 09:02

szerk at hg dot hu

Image.gallery

Cucc papírzsákok

© Merci-Ancsa Dekor

Image_4.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Image_3.gallery

Cucc papírzsákok

© Merci-Ancsa Dekor

Image.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Image_5.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Image_2.gallery

Cucc papírzsákok

© Merci-Ancsa Dekor

Image_1.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Image_2.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Image_1.gallery

Cucc papírzsákok

© Merci-Ancsa Dekor

Image_3.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Image_5.gallery

Cucc papírzsákok

© Merci-Ancsa Dekor

Image_6.gallery

Cucc papírzsákok

© CUCC

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor otthon már annyi cucc van, hogy nincs hová tenni, esetleg besöpörjük a fiókba, vagy a szekrény mélyére?

A papírzsákok erre nyújtanak megoldást, nemcsak praktikusak, hanem szuper kiegészítők is egy lakás számára. Magony Ági, a Cucc megálmodója mesélt nekünk arról, hogyan lehet két kisgyerek mellett is egy kreatív vállalkozásba fogni, honnan jött a Cucc ötlete, és hol szerezhetjük be ezeket a menő tárolózsákokat.

HG.HU: Mikor indult a projekt, és honnan jött a Cucc ötlete?

Magony Ági: A Cucc zsákok ötlete úgy három hónapja, december körül született meg, de az egész dolog igazából már kicsit korábban kezdődött. Két kisgyermek anyukája vagyok, és az utóbbi egy-két évben, amíg otthon voltam velük, eléggé rákattantam az Instagramra, ahol nagyon sok inspiráló dologgal találkoztam. Leginkább a skandináv országokból származó, lakberendezéssel foglalkozó oldalakat követtem, de sok kisgyermekes anyukával is megismerkedtem, akik belevágtak valami kisebb vállalkozásba, ezek mind nagy lendületet adtak. Szintén az Instagramon találkoztam először a tárolóként használt papírzsákok ötletével, gyorsan körülnéztem, hogy itthon foglalkozik-e valaki ezeknek a gyártásával, de mivel senkit nem találtam, ezért pikk-pakk belevágtam a Cucc papírzsákok megvalósításába

HG:HU: Szabadúszóként dolgozol, vagy pedig csak hobbi a Cucc?

Magony Ági: Kezdetben hobbiként indult, mivel a gyerekek mellett, komolyan foglalkoztatott, hogy kellene valamit csinálni itthonról. Ma már viszont annyi megrendelést kapok, hogy egy kisebb vállalkozássá nőtte ki magát.

"Szimpla szöveg, egyszerű minták, és mindez elsősorban sima fekete festékkel"

HG.HU: Hogyan készülnek a papírzsákok és miért különlegesek?

Magony Ági: Először szereztem egy gyártót, aki tudta biztosítani az általam keresett méretet, minőséget, és nagyjából kitaláltam, hogy milyen vonalon szeretnék elindulni. Mostanában a minimál stílus az, ami nagyon bejön, és magam nem rendelkezek semmiféle grafikai képzettséggel, így egy nagyon egyszerű megjelenést képzeltem el: szimpla szöveg, egyszerű minták, és mindez elsősorban sima fekete festékkel. Készülnek azért színes zsákok is, főleg a mostanában felkapott és általam is kedvelt pasztell színekben, de alapvetően maradni szeretnék a fekete-fehér vonalnál. A zsákokat kézzel festem, stencil és akrilfesték segítségével. Mivel kézzel készülnek, így lényegében minden darab egyedi. 

HG.HU: Miből készülnek a zsákok?

Magony Ági: A papírzsákok kétrétegű papírból készülnek, nagyon strapabíróak, 20 kg- t biztosan bírnak. Nagy előnyük, hogy nem kell őket különösebben kímélni, ezért gyerekszobába is kiválóak. Egyedül a vizet nem szeretik, de ha egy nejlonzsákot helyezünk bele, akkor már nyugodtan mehetnek bele például az esernyők is, vagy, ami most nagy divat, a szobanövények, de azért a fürdőszobába nem ajánlom őket.

"Úgy látszik tényleg sikerült megtalálnom egy piaci rést, és olyan dologgal foglalkozni, ami még nincs itthon, de igény az van rá."

HG.HU: Kik a célközönséged, kik érdeklődnek a Cucc iránt? Hogyan éred el őket?

Magony Ági: Az egész vállalkozás januárban indult el, akkor indítottam be a boltomat a Meskán, illetve kezdtem el a Facebook-oldalamat, ahol ma már több mint 800-an követnek, az Instagramon már december óta fent vagyok, ott 300-an iratkoztak fel. Azért ezeket a számokat három hónap alatt elég jónak érzem, úgy látszik tényleg sikerült megtalálnom egy piaci rést, és olyan dologgal foglalkozni, ami még nincs itthon, de igény az van rá. Kezdetben persze remélni se mertem, hogy ennyien fognak érdeklődni az ötletem iránt, azt gondoltam, hogy van egy szűk közeg, aki már találkozott a papírzsákokkal, és majd örülni fognak, hogy itthon is lehet kapni

HG.HU: Tervezel a papírzsákokon kívül mást is gyártani?

Magony Ági: Rengeteg ötletem van, csak most lényegesen lassabban tudom megvalósítani, mint ahogy az ötletek születnek, de próbálom utolérni magam. Egyelőre mindent egyedül csinálok, én festek, fotózok, szerzek be, kommunikálok, postázok. Kicsit túlvállaltam magam, de a családom nagyon sokat segít, ők is nagyon lelkesek és mindenben támogatnak. Egyelőre az egyedi megrendelések sok időmet leveszik, de mindenképpen szeretném fejleszteni a vállalkozást.

HG.HU: Milyen mintákat lehet választani a zsákokra? Egyéni kívánságokat is teljesítetek?

Többféle zsákot készítek – különböző méretben, más-más felirattal, vagy mintával. Van fekete-fehér Cucc, Autók, Játékok, Toys, Stuff és még jó pár feliratú papírzsák. Fekete-fehér, kék, rózsaszín pöttyös, szarvasos, cikk-cakkos mintákkal is dolgozom. Vállalok egyedi megrendeléseket is, de egyedi mintákat csak bizonyos keretek között. Szöveget bármit lehet kérni, az általam használt betűtípussal minden kívánságot teljesíteni tudok.

"Mindenki szereti a rendet. Csak éppen a fenntartása okoz néha problémát... Itt egy egyszerű, könnyen kezelhető, környezettudatos, stílusos megoldás!"

HG.HU: Miért hasznosak a Cucc zsákok?

Magony Ági: A lakás bármely pontján hasznát tudjuk venni egy papírzsáknak: a gyerekszobában játéktároló, az előszobában cipő-, csizma-, esernyőtartó, a dolgozóban csomagolópapíroknak, kartonoknak, kézimunkázók esetében fonalaknak, textileknek; hálószobában szennyestartó, a konyhában gyűjthetjük benne szelektíven a papírt, műanyagpalackokat, és még hosszan sorolhatnám, hiszen annyi CUCC van minden otthonban…

HG.HU: Honnan lehet beszerezni a papírzsákokat?

Magony Ági: Elsősorban online, a Facebookon, és a Meska.hu-n érkeznek a megrendelések. De megtalálhatóak a Cucc zsákok a Szimpla Design Shop-ban és a Mono Art & Design-ban is.

A feltörekvő magyar márkákat bemutató sorozatunk a SMarthu kreatív közösképviselet támogatásával jött létre!

SMarthu
  • Név:
  • SMarthu
Iparág:
kreatív közösképviselet
Weboldal
Leírás:
A cikk megjelenését a SMarthu támogatta. A SMartHu azért jött létre, hogy jól ismerve a kreatív szabadúszók igényeit és problémáit, segítsen azokon. A Smart nemzetközi kezdeményezéssel a hátunk mögött könnyebbé tudjuk tenni a kreatívok mindennapjait, így több idejük marad arra, amihez a legjobban értenek, az alkotásra. Szolgáltatásaink kiszámíthatóbbá és vesződség mentesebbé teszik az alkotói lét adminisztrációs oldalát. Jelentkezz tagságért és kövesd a SMarthu facebook oldalát.

design, tároló, papír, tárolás, tárolóbútor, vállalkozás, feltörekvő márkák, cucc, papírzsák Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317