Logomain

Ígéretes hazai vállalkozások a Design Terminál tükrében

By HG.HU 2015. február 27. 11:17

szerk at hg dot hu

Hg1.gallery

Demo Day

Hg2.gallery

Plié

Hg3.gallery

Hard Body Hang

Hg4.gallery

Anna Daubner

Hg5.gallery

Position Collective

Hg6.gallery

The Four

Februárral véget ért a Design Terminál első mentorprogramja. A záróeseményen a korábban kiválasztott öt vállalkozás prezentálta az elmúlt hat hónap munkáját és eredményeit.

A Design Terminál azzal a nem titkolt céllal hívta életre a mentorprogramot, hogy segítsenek azoknak a design és kreatív vállalkozásoknak, akiknek bár határozott víziójuk és céljaik vannak, de önerőből nem tudnának kilépni a külföldi piacokra. A 11 mentor 55 pályázatból választotta ki az általuk legjobbnak vélt öt céget, hogy aztán 120 órányi közös munka és három workhsop után végre bemutatkozhassanak nemzetközileg is egy-egy külföldi tradeshow-n.

Akkor tudunk segíteni, ha nyitottak a segítségre, és szeretnék azt amit jelenleg csinálnak – és jelenleg jól csinálnak – még jobban csinálni.

A kreatív iparág az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat az autó és gépgyártás mellett, az elmúlt évben például 10-12%-os bővülést mutatott. Ács Zoltán, az inkubációs program vezetője elmondta, hogy magyar viszonylatban a legnagyobb probléma maga az értékesítés, illetve a befektető és vállalkozó egymásra találásának nem éppen gördülékeny folyamata. Többek között a befektetési mediációban is segítséget nyújtanak a fiatal vállalkozásoknak, ugyanakkor nem csak az egyéni érdekek szintjén teremt értéket a program. Kultúrmissziójuk nem kevesebb mint, hogy Budapestet – üzleti értelemben véve –pozicionálják, olyan várossá válhasson, ahol érdemes céget alapítani és vállalkozni, a kreatívok szívesen dolgoznak itt, a projektjeik pedig a nemzetközi vérkeringésbe bekapcsolódva az itthoni vállalkozói attitűdre is visszahassanak.

Rájöttünk arra, hogy ezt a szerelemgyereket, akit nevelgettünk, át kell alakítani egy profitábilis üzleti modellé.

Az öt bemutatott cég közül kettő divatmárka – Anna Daubner és a The Four –, kettő bútor és lakásberendezéssel foglalkozik – Plié és Position Collective –, a Hard Body Hang alkotópárosa pedig street-workout eszközöket tervez. Mindegyik projektben közös, hogy a program segítségének köszönhetően az üzleti tervek helyükre kerültek, határozott elképzelésük van a célpiacaikra való belépésre, jelen pillanatban viszont befektetői segítségre lenne szükségük a sorozatgyártás elindításához és a raktározható mennyiségű termék előteremtéséhez, mert ezek nélkül nehezebb lenne a továbblépés.

A Hard Body Hang prezentációja után a hallgatóság egyik tagja megjegyezte, hogy bár minden projektnek szüksége van befektetőre, ennek ellenére egyik alkalommal sem artikulálták, hogy pontosan mit várnának el a befektetőktől, nem utolsó sorban pedig mekkora összegre lenne szükségük. A nagyközönség számára ezeket a szempontokat az este végeztével is jótékony homály fedte, abban viszont majdnem mindenki biztos lehet, hogy fogunk még hallani ezekről a vállalkozásokról. Az elkövetkező hónapok minden bizonnyal sorsdöntőek lesznek, a prezentációkban is látható fejlődés szerint van ok a bizakodásra. Akik pedig nem kerültek be a az első mentorprogramba, azok is bizakodhatnak: március elsejéig még lehet jelentkezni a második kiírásra.

design, Design Terminál, the four, plié by atelier, position kollektíva, anna daubner Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317