Logomain

Mindenki más: Beszámoló a Manage [it] Yourself estjéről

By HG.HU 2015. február 6. 09:05

szerk at hg dot hu

Img_5864_kicsi.gallery

Grafika

Fotó: Tarján Gergely

Img_5876_kicsi.gallery

Kérdés

Fotó: Tarján Gergely

Img_5901_kicsi.gallery

Felelek

Fotó: Tarján Gergely

Img_5913_kicsi.gallery

Taps

Fotó: Tarján Gergely

Img_5915_kicsi.gallery

Legyen tánc

Fotó: Tarján Gergely

Az előző két Manage [it] Yourself után – ahol a fotográfia és a divat volt a téma – most a grafika került fókuszba, pontosabban a Szív 17 csoport és Szabó Zsófia.

Ezúttal új helyszínen a Fugában – Budapesti Építészeti Központban – rendezték meg a MOME Design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók kerekasztal-beszélgetését. Nemcsak hangulati értékében jelentett változást az új helyszín, hanem a hallgatóság tekintetében is, az eddigi három esemény közül – a helyszínen – erre voltak a legtöbben kíváncsiak

Nem tudni, hogy ez az ugrásszerű érdeklődés minek volt köszönhető, a Manage [it] Yourself estek egyre fokozódó ismertségének, a meghívott előadók – Csuport Andrea, Demeczky Nóra, Déri Enikő és Szabó Zsófia – aktualitásának, esetleg mindkét tényezőnek egyszerre, vagy a véletlenek összecsengésének, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy ezúttal is jó hangulatú és tanulságos beszélgetést hallhattunk.

„Valahogyan mindenkinek mást adott ez a történet.”

A Szív 17 definiálása nem egy könnyű feladat, ugyanakkor nem is szükségszerű. Maguk a csoport tagjai is szabadon értelmezik saját közösségüket, inkább olyan hívószavakat lehet említeni, mint az alkotócsoport, stúdió, bemutató terem, vagy kreatív tér. A kiállításokon túl a Szív utcai helyiségben volt már karácsonyi store is vagy éppen kollaboráció az Architecture Uncomfortable csapattal is.

A közös munkát illetően elmondták, hogy minden esetben a kiegyensúlyozottságra és a jó hangulatra törekednek, az alkotó-menedzser együttállásra pedig egyelőre projektalapú kollaborációként tekintenek. Érdekes felvetés, hogy egy alkotócsoporton belül milyen személyiségbeli hangsúlyok vannak, hogyan működhetnek a különböző karakterek. A Szív 17 esetében megtudhattuk, hogy bár van valamiféle hallgatólagos hierarchia a csapaton belül, de amint közös munkára kerül a sor ez a hierarchia megszűnik és inkább egyenlő társakként tekintenek egymásra.

„ A logók olyanok, mint a grafikus kézjegyei.”

Szabó Zsófia esetében a közös munkát elsősorban nem más tervezőgrafikusokkal végzi, hanem saját projektjén belül – a Kis Hungarikum Határozók című könyvsorozatának csapatával –, több menedzserrel és sajtóssal dolgozik. A könyv ötlete egyébként diplomamunkaként merült fel és valósult meg, akkor Szerencsés Rita volt segítségére a menedzsmentben.

A kezdeti sikereket követően – Magyar Formatervezési Díj a 2013-as kiírásban – a projektet felkarolta a We Love Publishing Kft. és azóta már hat kötet is napvilágot látott, magyar, angol és olasz nyelveken. Maga a sorozat publikációját viszonylag hosszú – fél éves – közös munka előzte meg, ami a terjesztés kérdéseitől kezdve a részletes üzleti tervig terjedt. 

Mindent egybevetve a Szív 17 csoport és Szabó Zsófia Kis Hungarikum Határozók projektjén keresztül két alapjaiban eltérő történetet ismerhettünk meg, fiatal tervezők lévén pedig érdemes lesz rajtuk tartani a szemünket mert hosszú út áll még előttük.

A Szív 17 csoportot ITT, Szabó Zsófiát pedig ITT tudjátok követni.

 

A Manage [it] Yourself kommunikációs partnere a HG.HU.

Együttműködő partner a SMarthu kreatív közösképviselet.

grafika, beszélgetés, fuga, menedzsment, smarthu Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317