Logomain

Képzőművész lennél Lisszabonban? Itt a Syntax Residency!

By HG.HU 2015. január 15. 10:28

szerk at hg dot hu

A Trafó Galéria profilja 2015-ben új elemmel bővül, a portugál Syntax szervezettel való együttműködés keretében residency programot indít magyar vagy Magyarországon élő képzőművészek számára.

A SYNTAX egy új művészeti szervezet, amelynek profiljában a művészeti produkció, a prezentáció, a promóció, valamint a Lisszabonban található nemzetközi kortárs művészeti gyakorlatok segítése és ösztönzése áll. A Syntax fő célja, hogy egy olyan működőképes környezetet hozzon létre, mely elősegíti az alkotást és az olyan találkozásokat, melyek a kölcsönös gondolat- és tudás-megosztáson alapulnak.

Syntax.gallery

A Syntax képzőművészek számára meghirdetett residency programja integrált részét képezi a szervezet egyéb tevékenységének, mely projekt alapú, és mely mindenekelőtt a produkcióra és a művészi gyakorlat bemutatására fókuszál.  A Syntax egy kifejezetten személyre szabott programot ajánl a rezidens művészeknek, mely a helyi művészekkel, művészeti szakemberekkel és szervezetekkel való együttműködésen alapul.

Mit nyújt?
A residency két-hónapos tartózkodást jelent Lisszabonban, Portugáliában. A program szállást biztosít a művész számára, valamint fedezi útiköltségeit. A kiválasztott művész ezen kívül a residency/kiállítás/műtárgy előállítás költségeit fedező ösztöndíjban részesül összesen 1500 euro értékben. A residency fontos elemét képezi a művész munkáit bemutató kiállítás és egy nyilvános esemény-sorozat, melynek jellegét és részleteit a művész megérkezésekor a Syntax és a művész közösen határoznak meg.

Residency dátumok
A residency 2015. szeptember 5. és november 5. között tart. A megadott időpontokat megváltoztatni nem lehet.

Ki pályázhat?
Olyan pályakezdő vagy középgenerációs magyar vagy Magyarországon élő képzőművészek jelentkezését várjuk, akik szeretnének a portugál/és a dél-európai régió kreatív kontextusában dolgozni egy új, vagy már korábban megkezdett projektjükön.

A pályázat menete
Pályázni friss portfólióval, szakmai önéletrajzzal és a residency project témájának ismertetésével lehet. Az angol nyelvű (!) pályázati anyagot a syntax@syntaxproject.org címre várjuk. Amennyiben nem kap visszaigazolást a pályázat beérkezéséről kérjük, mindenképpen jelezze.
Pályázati határidő: 2015 Február 15, éjfél!

Kiválasztás
A residency pályázat nyertesét a Syntax partner szervezeteinek – Center for Contemporary Art, Prága; Center for Contemporary Art Ujazdowski Castle, Varsó, Hit Gallery, Pozsony, Trafó Galéria, Budapest – képviselői választják ki. A zsűrizés 2015. Március 15-ig lezárul, a nyertes művészt legkésőbb eddig a napig értesíteni fogják. A pályázat eredménye a SYNTAX, a prágai Centre for Contemporary Art és a Trafó Galéria honlapjára is felkerül majd. A pályázatra vonatkozó bármely kérdéssel fordulni lehet Markéta Stará-hoz a  marketa@syntaxproject.org címre, vagy Szalai Borbálához a bori@trafo.hu címre.

A 2015-ös SYNTAX residency program a Nemzetközi Visegrád Alap támogatásával valósul meg.

képzőművészet, portugália, lisszabon, ösztöndíj, syntax residency Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317