Logomain

Graphifest nyolcadszor!

By HG.HU 2014. november 5. 14:51

szerk at hg dot hu

November 6-16. közöttrendezik meg a tervezőgrafikai szakma egyik legfontosabb hazai seregszemléjét. A megnyitón átadják az Aranyrajzszög-díjat, valamint kihirdetik a "Tér+Kép" tematikus pályázat eredményét is. A rendezvény csütörtökön 18 órakor nyílik meg a Várkert Bazárban.

A magyar tervezőgrafikusok egyik legrangosabb szakmai eseményét, a Graphifestet immár 8. alkalommal mutatják be, ebben az évben is az Aranyrajzszög Társaság (ART), a Magyar  Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT), valamint a Design Terminál közös szervezésében. 

Az ünnepélyes megnyitón november 6-án, csütörtökön a budapesti Várkert Bazárban kerül sor. 

1503931_748454781868425_2953794709936483102_n.gallery

 13.  alkalommal adják át az Aranyrajzszög-díjat, mellyel a konkrét megbízásokra készült legjobb tervezőgrafikai munkákat jutalmazzák. A pályázat és a kiállítás a kezdetektől nyílt, a tervezőgrafika területén színvonalasan tevékenykedő grafikusok számára teremt bemutatkozási lehetőséget. Emellett a nyitóeseményen kihirdetik a MATT tematikus pályázatának eredményét is, mely idén a "Tér+Kép" témakörében várta az alkotásokat.

A Tér+Kép témája: mi a tér, objektív dolog-e, vagy más-más lehet aszerint, hogy ki érzékeli, kit vesz körbe és hogyan viszonyul hozzá.


Idén a téma azt a kérdést feszegette, hogy mi a tér, objektív dolog-e, vagy más-más lehet aszerint, hogy ki érzékeli, kit vesz körbe és hogyan viszonyul hozzá.
 Az idei pályázat zsűri elnöke Reza Abedini, teheráni születésű grafikusművész, a Bejrúti Amerikai Egyetemen (AUB) vendégprofesszora volt. A fesztivál ideje alatt a Várkert Bazárban látható kiállítás az Aranyrajzszög-díjra, illetve az "Tér+Kép"pályázatra beérkezett anyagból válogat.

A Graphifesthez további szakmai események is kapcsolódnak.
Idén a fesztivál vendége lesz Hansje van Halem holland tervezőgrafikus Az alkalmazott plakáttervezésen túl számos más területen is aktívan tevékenykedik: holland bélyegtervek és építészeti alkotások őrzik egyedi kézjegyét. Emellett a Design Terminál emeletén a MATT tagok munkáiból láthatnak válogatást az érdeklődők november 6-16. között.

Tudnivalók:

MEGNYITÓ: 2014. november 6., csütörtök 18:00 óra
HELYSZÍN: Várkert Bazár, déli bazársor | Budapest, I. ker., Ybl Miklós tér
A FESZIVÁLT MEGNYITJA: Molnár Gyula, grafikusművész
KÖSZÖNTŐT MOND: Ács Zoltán, a Design Terminal inkubációs program vezetője, Lelkes László, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társaságának elnöke

A kiállítás megtekinthető 2014. november 6-16-ig, naponta 10-18 óráig.

grafika, tervezőgrafika, aranyrajzszög-díj, várkert bazár, graphifest, varkert bazar Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317