Logomain

Március végén nyit a megújult Design Terminál!

By HG.HU 2014. március 24. 12:11

szerk at hg dot hu

A nyitás alkalmából 2014. március 30-án a szervezők egész napos programsorozattal várják a látogatókat, amelyek jól reprezentálják a kreatívipar ösztönzésére létrehozott Design Terminál küldetését.

Bemutatkozik a Design Terminál központja, ami az Erzsébet térrel együtt megújult, valamint új funkciókkal bővült. Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok - az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika - ösztönzése. A Design Terminál célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is. 

Design_termin%c3%a1l_bemutatkoz%c3%a1s.gallery

Megújult épület, új funkciók

A szervezet átalakulása után a Design Terminál épülete is megújul: rendezvény helyszínként megnyílik a második emeleti terasz, valamint kibővül a konferenciaterem is. A földszinten a Terminál Étterem és Gastroshop kap helyet. Továbbá egy külső kiállítások és workshop-ok rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is bővül a Design Terminál, az épülettel szemben található parkrészen. A Pavilon a természetbe simuló modern mini ház, ami a térről közvetlenül vonzza be a látogatókat. A Design Terminál központja idén közel 300 szakmai rendezvénynek ad otthont.
A Design Terminál március 30-án ízelítőt ad tevékenységeiből: egész napos pop-up Design vásárral, Streetfashion bemutatóval, Kreatív Budapest konferenciával, a magyar kreatívipari hősökről szóló Csúcstámadók című könyv bemutatójával és a Mini Terminál gyermekprogramjával várja az érdeklődőket.
A beruházás az Erzsébet-program keretében valósult meg, melynek eredményeként a főváros egyik központi terén egy olyan multifunkcionális létesítmény jött létre, ami a fiatalok és a nagycsaládosok kedvelt közösségi helyévé is válik. A Design Terminál mellett az Akvárium Klub, valamint a Fröccsterasz is folytatja tevékenységét téren.

PROGRAMOK – 2014. MÁRCIUS 30. (VASÁRNAP)

10.00 –12.00    Mini Terminál 6-12 éveseknek – társasjáték alkotás gyerekekkel
A Mini Terminál évadnyitó programja során a gyerekek egy teljesen egyedi, óriás társasjáték megépítésén dolgoznak közösen. Az alkotófolyamat során nem csupán a csapatmunkát gyakorolják a résztvevők, a játék részeként saját karakterüket is kitalálhatják. Alapanyagként építőkockákat használnak a gyerekek, amit különböző anyagokkal kombinálhatnak majd. A program végül egy közös társasozással zárul.
10.00 –22.00    Design vásár 
45 magyar tervező egyedi munkáival - divat, ékszer, használati tárgyak, könyv, játék  - találkozhatnak az érdeklődők egy különleges design vásáron. 
A válogathatnak többek között az Artista, dori tomcsányi, Görömbei Luca, a Blacklist, Réka Vágó, az Urban Legend, a Scolar Kiadó, a ZAKO, Franta Ági, Phaidra, T’arts és a Medence Csoport termékei között.
14.00 –16.00    Kreatív Budapest konferencia
Szakmai párbeszéd az Európai Unió „Creative Europe” keretprogramja által teremtett hazai lehetőségekről, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének partnerségében.
Résztvevők: 
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója
Miszlivetz Ferenc, szociológus történész, az MTA doktora
Dr. Szűcs Tamás, Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője
Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője
Klementz Anna, LOFFICE ügyvezető igazgatója
Bognár Attila, az A38 vezetője
Tóth Spenót Zoltán, a Hajtás Pajtás tulajdonosa
Bakos Maxim, a Design Terminál projektvezetője
Moderátor:    Szigeti Péter, a Kreatív tartalomfejlesztési vezetője
16.30 –17.00    Streetfashion bemutató
Magyar designer és urbánus divatmárkák találkozása. A Gombold újra! pályázat korábbi döntőseinek leglátványosabb darabjai és a BP Clothing kollekciói vonulnak fel az Erzsébet téren. A show-t DJ, freestyle és breaktáncosok teszik még izgalmasabbá a BP Clothing közreműködésével. 
17.00 –18.00    Startup hősök
A Csúcstámadók – Magyar kreativitás a XXI. században c. könyv bemutatója, mely a hazai kreatíviparról, annak szereplőiről, megvalósult projektjeiről vall, valamint bemutatja a Design Terminál eddigi sikereit.
Időpont:         2014. március 30. 10.00- 22.00
Helyszín:     Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.
BELÉPÉS:        INGYENES

 

erzsébet tér, Design Terminál, magyar design, program Icon_print

Egész napos programsorozat a Design Terminálban

Kép © Design Terminál

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317