Logomain

Ráerősítenek az állami örökségvédelemre a Műegyetem hallgatói és oktatói

By HG.HU 2014. március 14. 16:05

szerk at hg dot hu

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke.

A műemlékekkel kapcsolatos kutatási eredményeket fókuszba helyező együttműködési megállapodást kötött az MNV Zrt. és a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke az intézmények közötti közös szakértői tevékenység erősítése érdekében. A megállapodás értelmében az MNV Zrt. állami tulajdonban lévő műemlékek látogatásának lehetőségével, adatokkal és konzultációval is segíti az egyetemi hallgatók feladatainak elvégzését. Az együttműködési megállapodás azzal a céllal jött létre, hogy a BME Építészmérnöki Kar, Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke és a társaság tevékenysége hosszútávon minél szorosabban összekapcsolódjon. 
Az együttműködés keretében az egyetem állami tulajdonú műemlékekkel kapcsolatos kutatásairól tájékoztatja az MNV Zrt.-t. Az együttműködő felek ugyanakkor kölcsönös hozzáférést biztosítanak az archívumaikban található műemléki vonatkozású anyagokhoz. 

Bme_f%c5%91bej%c3%a1rat.gallery

Összehangolt kutatások

A megállapodás értelmében a felek kidolgozzák azon feltételeket, amelyek alapján a Műemlékvédelmi és Épületdiagnosztikai Labor és a Tanszék szakmai teljesítménye összekapcsolható az MNV Zrt. aktuális örökségvédelmi tevékenységével. A közös munka során felvetődhet olyan doktori kutatás megindítása is, ahol az egyetem háttérkutatást folytathat az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami vagyonelemek örökségvédelmi kezeléséhez, vagy egyes konkrét műemlékekhez. 
Az MNV Zrt. az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék oktatói és hallgatói számára, feladataik elvégzése céljából, biztosítja az állami tulajdonú műemlékek látogatásának lehetőségét. Amennyiben az egyetemi kutatások tárgyát képezik a műemlékek, az MNV Zrt. adatokkal, korábbi tervekkel, konzultációs lehetőséggel is segíti a munkát. 
Az együttműködő felek vállalják továbbá, hogy értesítik egymást szakmai kiadványaikról, tudományos rendezvényeikről, kutatási eredményeikről. Részvételi lehetőséget biztosítanak egymás szakmai rendezvényein. Az MNV Zrt. megismerteti a Tanszék tevékenységét a többségi állami tulajdonú társaságokkal, és megvizsgálják, hogy az egyetem szolgáltatásait, kutatásait a társaságok mely területeken tudják alkalmazni munkájuk során. A társaság kezdeményezheti továbbá az együttműködést az egységes jogalkalmazás elősegítése érdekében. 

bme, műemlékvédelem, város, kulturális örökségvédelem, budapesti műszaki és gazdaságtudományi egyetem, műemlékvédelmi kutatások, műemlékvédelmi tanszék Icon_print

A Műegyetem K épületének főbejárata a négy allegorikus nőalakkal

Kép © Wikipedia

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317