Logomain

Tanulj és alkoss sztártervezőkkel!

By HG.HU 2014. február 12. 08:21

szerk at hg dot hu

Corvin2.gallery

corvin rajziskola

Corvin1.gallery

corvin rajziskola

Corvin3.gallery

corvin rajziskola

61377_108044015922814_2855429_n.gallery

corvin rajziskola

Neves képzőművész és designer tanárok várják a felvételizőket és a kreatív foglalkozások iránt érdeklődőket az ország legdinamikusabb rajziskolájában.

A két évtizedes múltra visszatekintő Corvin rajziskola egyike az ország legsikeresebb művészeti iskoláinak. Az intézményt Sipos Marica szobrászművész alapította és vezeti azóta is, aki az első rajzórákat még a saját műtermében tartotta. A Corvin azóta egy több termet megtöltő, tucatnyi tanárt foglalkoztató, nyüzsgő iskolává nőtte ki magát.

Többoldalú oktatási rendszerében a látvány utáni rajzórák mellett összetett, hosszabb időtartamot felölelő szakmai kurzusokat, valamint pár alkalmas kreatív workshopokat is kínál. Az iskola programjának gerincét a csendélet és élő modell utáni rajzórák alkotják.

“Célunk, hogy a felvételizni vágyó fiataloknak segítsünk olyan tudás, tájékozottság, hozzáértés megszerzésében, mely használható világképpé rendeződik, és szilárd alapokat képez művészeti egyetemekre történő felvételihez” - mondja Sipos Marica, aki az iskola vezetése mellett rajzot és formatervezést is tanít. “A felvételiző fiatalok mellett szívesen látjuk a művészetkedvelő, alkotni vágyó felnőtteket is, akik komplexebb, komolyabb képzésre, folyamatos korrektúrára vágynak. Gyerekeknek is szervezünk rajzos játszóházakat, foglalkozásokat, amelyeken progresszív módszerekkel, kreatív feladatokkal segítjük, hogy a művészetet művelő, és értő felnőtté váljanak”. 

A hallgatókat olyan neves művészek instruálják mint Király Fanni, ötvösművész, Kis Róka Csaba nemzetközileg is elismert festőművész, vagy Szabó Eszter, festő és animátor. A napi rajzórák mellett fontos szerepet töltenek be a hosszabb lélegzetvételű, egyetemi designer szakokra felkészítő szakmai kurzusok: animációtól kezdve a grafikán át a textil és fotóig, szinte az összes szakirányra találunk felkészítő kurzust, sztártervezők vezetésével. A szakmai kurzusok két hónapig tartanak, de egész évre is be lehet iratkozni. Az egész éves designer képzések nem csak technikát, de kortárs konceptuális gondolkodásmódot is oktatnak, egy OKJ-s képzésnél összetettebb, magasabb színvonalú kurzust eredményezve. Többek között olyanok tanítanak itt, mint Hajdú Anett, a a NUBU ruhatervezője, Perness Norbert, fotográfus, Molnár Bea és Mónus Noémi, díjnyertes építészek, vagy a MOME grafika tanára Pálfi György.

A képzés színvonalát jól mutatja a sikeresen felvételiző diákok magas aránya, mind az itthoni, mind külföldi egyetemekre. Az itthoni MOME és Képző mellett a londoni Central Saint Martins-on, az edinburgh-i College of Art-on, a berlini UDK-n, és más európai külföldi egyetemeken is tanulnak volt corvinos diákok.

Akik csak belekóstolni szeretnének a kreatív műhelymunkába, azok részt vehetnek két-három alkalmas workshopokon, amelyeket általában külsős tanárok vezetnek. Most februárban több érdekes workshop is indul: a Papírbútor kurzuson a résztvevők megtervezhetik majd kivitelezhetik saját bútoraikat, amelyet könnyű, környezetbarát kartonból készíthetnek el Palócz Krisztián, formatervező vezetésével. Kovács Adél, szintén a NUBU egyik tervezője, egyedi gallérok elkészítését tanítja szombatonként. Fritz Zoltán, neves animátor és képregénytervező, a képregény, storyboard készítés rejtelmeibe vezeti be az arra kíváncsiakat, Mucsy Szilvia fotográfus segítségével pedig befotózhatjuk alkotásainkat majd elkészíthetjük saját portfoliónkat a Present Yourself! Mutasd Magad címet viselő workshop keretében.

design, magyar design, oktatás, iskola, corvin rajziskola Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317