Logomain

Magyar Tárgy: helyzetben a magyar tervezők a Palmetta Galériában

By HG.HU 2014. február 6. 12:40

szerk at hg dot hu

15 fiatal magyar tervezőt hívott meg Magyar Tárgy című tárlatára a Palmetta Galéria, céljuk, hogy a nagy nemzetközi designcégek mellett helyzetbe hozzák a hazai tervezőket is.

15 neves, fiatal magyar formatervezőt hívott meg Magyar Tárgy címmel megnyitó kiállítására a Palmetta Galéria, akik legújabb, vagy a közelmúltban készült tárgyaikat állítják majd ki március 15-május 5. között. A galéria profilja, hogy a nagy design cégek (Alessi, Remember, Vitra, Troika) termékei mellett helyzetbe kerüljenek a hazai ékszer-és tárgytervezés jeles képviselői is. A rendszeres, kéthavonta megrendezett kiállítások bemutatkozási lehetőséget szeretnének adni a textilművészet és a design, formatervezés területén dolgozó alkotóknak. A kiállító művészek között megtaláljuk az életműveiket bemutató nagy mesterek mellett a fiatal pályakezdő művészeket is.

Magyar_targy_palmetta.gallery

Designtárlat és a tervezők fóruma

„A nálunk szerencsésebb helyzetben lévő, jelentős ipari háttérrel rendelkező országokban a design az ipari termelés húzóágazata” - olvashatjuk a meghívóban. „Ott az ipar szereplői keresik a tervezőket, hazánkban az ismert körülmények miatt már nincs és még nincs, vagy csekély mértékben tapasztalható hasonló érdeklődés.
Kiállításunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet azokra a tehetséges és kreatív formatervezőkre, akik számos hazai és nemzetközi fórumon bizonyították, hogy tárgyaik élenjáróak és alapjai lehetnének a szellemi értékekre és kreativitásra épülő iparosodásnak.”
A designtárlat egyben fórum is, ahol egymásra találhat felhasználó és tervező.
Résztvevő designerek: ANAGRAPhic (Farkas Anna, Batisz Miklós) / ARhiTecTuRe uNcONFORTABle WORKShOP / ARTicA (Gyimóthy György) / ATelieRARchiTecTS (Kiss-Gál Gergely) / cOcODice (Nagy Richárd Márk) / cODOlAGNi (Kodolányi Gábor) / heRDSMAN (Gulyás Péter) / PAiSPANNi (Pais Panni) / PAq chAiR (Csire Géza) / PlüMO (Pongrác Farkas) / TeRvhivATAl (Lakos Dániel) / To.p (Toronyi Péter) / Woody (Kiss Zsombor)

Helyszín: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria
1111 Budapest, Bartók Béla út 30.
nyitva: H-P: 11-19 óráig, SZO: 11-14 óráig

design, kiállítás, kiallitas, magyar design, program, kiállítas, magyar tárgy kiállítás a palmetta galériában Icon_print

Magyar Tárgy kiállítás a Palmetta Galériában

Kép © Palmetta Galéria

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317