Logomain

Urbánus éjszakai jelenetek tárlata a Várfok Galériában

By HG.HU 2014. január 17. 10:04

szerk at hg dot hu

UTOPIA címmel a Várfok Galéria nagy kiállítóterében láthatók jövő héttől Misetics Mátyás fotóművész legújabb munkái.

Misetics Mátyás elismert vizuális alkotó: fotóművész, divatfotós, a MITTE cég kreatív igazgatója egyéni kiállítással mutatkozik be a Várfok Galéria nagy kiállítóterében. Legújabb, UTOPIA című sorozatában ezúttal urbánus térbe transzformált Google Maps-világon keresztül tárja elénk karakteres képi világát.

Utopia_allo_f_0008_2.gallery

Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai vizuális kommunikációs színtérnek: fotóművész, divatfotós, a képi világ értő kutatója, oktató több felsőoktatási intézményben és egy kommunikációs cég kreatív igazgatója.

Fotóművészeti munkáit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. 2007-es Artificial Light sorozata – mely 2013-ban szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria A magyar fotóművészet az új évezredben c. kiállításán – megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új irányvonalat indított el a hazai kortárs fotóművészetben, melynek hatása a mai napig érződik. Misetics Mátyásnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galéria nagy terében. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve az Artificial Lighton át legújabb, 2014-es UTOPIA című sorozatáig. 

Misetics Mátyás művészetének meghatározó fogalmai: az éjszaka sötétje, megrendezett jelenetek, éber álomba meredt alakok, mesterséges fények, az aszfalt feketeségéből felfénylő útjelek. Legújabb sorozatában a már jól ismert urbánus éjszakai jeleneteinek világa kerül továbbgondolásra, melyet a Google Maps automatizált algoritmusai által torzult tájak és városképek inspiráltak.

A kiállításon láthatók lesznek még Misetics kevésbé ismert, táji környezetet bemutató, transzcendens fotói is. 

Az alkotó kezdetektől fogva párhuzamosan foglalkozott több művészeti ággal, így a kiállításon a fotósorozatok mellett video- és hanginstalláció is helyet kap. Az atmoszférikus hanganyag a megnyitó után ingyenesen letölthető.

A tárlat január 23-tól február 22-ig tart a Várfok Galériában (Budapest I. kerület, Várfok u. 11.). Megnyitó: január 22. 19.00 – 21.00.

kiállítás, kiallitas, programajánló, fotóművészet, várfok galéria, kiállítas, misetics mátyás Icon_print

UTOPIA - Misetics Mátyás fotókiállítása a Várfok Galériában

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317