Logomain

Itt a 10x10 portrésorozat második része!

By HG.HU 2014. január 7. 09:32

szerk at hg dot hu

Hv.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

_mg_3962.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

_mg_4026.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

_mg_4038.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Simaful.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Zinka.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Zinka2_borito01-2.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Zsepifelelos.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Zsolnay_6.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Zsolnay5.gallery

10x10 Hitka Viktóriával

Második epizódjával jelentkezik a Super Channel 10x10 portrésorozata. A hazai tervezőket olyan környezetben mutatja be, ahol ritkán látjuk őket: a műhelyükben vagy az otthonukban.

A Super Channel, 10x10 projektjének második állomásaként Hitka Viktória mesébe illő műhelyébe látogatott el. A Girls Next Door egy igazi alkotói ékszerdoboz, amelynek falain porcelán tányérokon megfogalmazott üzenetek fogadják a betérőket, törékeny “Soulglobes” láncok, Zsolnay porcelánra illeszkedő hógömbök és az idén már második történetével megjelenő Zinka figura. 

Hitka Viktória finom és törékeny stílusát a balett alapozta meg, ám a hivatásos táncos pályát egy sérülés miatt végül a képzőművészetre váltotta. A pályamódosításban azonban mindez csak előnyére vált, hiszen az elegáns, részletekig kidolgozott megoldások minden munkájában jelen vannak azóta is.

10x10 Hitka Viktória

Viki 2001-ben restaurátorként végzett a Díszítőművészeti Szakképzőben, majd 2007-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán szerzett diplomát. Számos kiállítással és szakmai sikerrel a háta mögött, mára egy gyönyörű kislány anyukájaként mesekönyv illusztrációival is sikert arat. Zinka figurája Viki és kislánya képzeletéből született, s egy véletlennek köszönhetően talált rá a Bookline Könyvek és Gál László. Az első közös könyv, Zinka és Simafül varázslatos kalandjai, olyan jól debütált a májusi megjelenés során, hogy még idén folytatták a történetet. A már idősebb gyerekeknek szóló új könyv, Zinka és Hugó – A rejtélyes üzenet, komoly téma hírvívője. D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottságának leendő jószolgálati nagykövetének gondozásában pedig, a mesekönyvből származó bevétel egy részét a harmadik világ gyermekeinek támogatására fordítják.

Hitka Viki világa így teljes, mindig megújuló alkotóként és odaadó anyaként. Ahogy ő fogalmaz, ennél több, nem is kell: “Az a siker, hogyha ez a két dolog, így, egymás mellett rendben van”.

A Super Channel 10x10 sorozatának kéthavonta megjelenő alkotói video portréit a csapat vimeo csatornáján és a Super Channel weboldalán lehet elérni.

videó, video, hitka viktória, portré, super channel, 10x10, soulglobes Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317