Logomain

BÚÉK képeslap válogatás, hogy jól induljon az év

By Tóth Katalin 2014. január 7. 14:22

szerk at hg dot hu

Cc-akospolgardi.gallery

Polgárdi Ákos ünnepi jókívánságai

H4ppy.gallery

Optimista üdvözlet Ulrich Gábortól

Popella_d_furry_friends_designcover_12_1_k.gallery

Újévi szőrös barátok Popella Dórától

Nye_2013.gallery

HNY Bonta Gáspártól

2014_(1).gallery

A 4-es legjobb felhasználási módja Varga Anna Gizellától

B63d824341324e2006ef8407344ab8a4.gallery

Újévi szójáték Kiss Miklóstól és Nadja Mayertől

Mcandahny.gallery

MC és HNY Kiss Benedek Kristóftól

2014.gallery

Újévi bátorítás Rajnai Rebekától

Image001.gallery

Újévi üdvözlet a MOMÉ-ról

Lassan lejár az újévi üdvözletek ideje, és a karácsonyfát is rég leszedtük már, de mi még mindig szívesen kényeztetjük magunkat az ünnepi képeslapok nézegetésével, amiket magyar grafikusoktól kaptunk.

Valójában senki sem használta idén a BÚÉK kifejezést, helyette a HNY a menő, úgyhogy jobb lesz, ha gyorsan hozzászokunk. Akkor tehát nézzük, kiktől érkeztek a jókívánságok idén:

Az első képeslapot Polgárdi Ákostól kaptuk, aki tipográfiától a logótervezésen át egészen a könyvekig rengeteg mindenben jártas, mi pedig munkáit elsősorban letisztultságuk miatt szeretjük. Legutóbb pedig Szendrő Péter doktori munkájának könyvbe öntésével vívta ki elismerésünket.

A második, kicsit keserédes hangvételű újévi lap Ulrich Gábortól érkezett. Animációsfilm-rendezőként számos nemzetközi fesztiválon szerepelt filmjeivel, vezetőségi tagja a Magyar Filmművészek Szövetsége Animációs Szakosztályának, szakmai munkáját pedig 2011-ben Balázs Béla-díjjal jutalmazták.

Szőrös barátaink szilveszteri mulatsága elevenedik meg Popella Dóra képeslapján. Dóra 2013-ban diplomázott a MOME médiadesign szakán, manapság pedig hagyományos és digitális grafikák, mozgóképek és illusztrációk készítésével köti le magát.

A negyedik képeslapot Bonta Gáspártól kaptuk, akinek munkái a belsőépítészet, design és multidiszciplináris művészet közötti határvonalak folyamatos átlépésével foglalkoznak. Neki és a róla elnevezett stúdiónak köszönhetjük többek között a Léhűtő kézműves sörbár enteriőrjét, a Hellobabybar sörösüveg-felhőjét és a margitszigeti Holdudvar újraálmodott belsőépítészetét.

Az ötödik lapot Varga Anna Gizella küldte, akinek nemzetközi plakátsikereiről már mi is beszámoltunk. Anna a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikus hallgatója, ráadásul nemrég csoporttársaival Helsinkiben járt, aminek eredményét kiállítás formájában mi is megnézhetjük január 16-án a Vármegye Galériában.

Kiss Miklós képeslapjánál szívmelengetőbb üdvözletet el sem tudunk képzelni egy ilyen borús januári napon. A kedves szójátékkal és az elmaradhatatlan ligatúrákkal megtűzdelt képeslapot Miklós Nadja Mayer német copywriterrel együtt készítette el.

Bevalljuk, elsőre nem esett le, hogy Kiss Benedek Kristóf is ünnepi üdvözlőlapot küldött nekünk, de azóta persze rájöttünk, hogy mit is jelent a nemesen egyszerű MC & HNY felirat. A legbüszkébbek pedig arra vagyunk, hogy Kristóf munkáit nemrég mi is bemutattuk a 7 grafikusa sorozatban.

Rajnai Rebekát a legtöbben talán inkább Larinne-ként ismerik, hiszen ezen a néven fut népszerű blogja, ahol igen jó ízléssel oszt meg minden olyan szép és érdekes dolgot, ami az interneten és a hétköznapok során szembejön vele.

A végére pedig egy bónusz képeslap került, ami egyenesen a MOMÉ-ról érkezett. A tervezője pedig nem más, mint Demeczky Nóra, akit szintén bemutattunk már a 7 grafikusa sorozatban.

grafika, tipográfia, képeslap, magyar tervező, búék 2014 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317