Logomain

HG.HU Selection: a legjobb programok december 3. hetére

By HG.HU 2013. december 16. 11:32

szerk at hg dot hu

Bőven akadnak izgalmak így karácsony előtt pár nappal, és nemcsak azért, mert a héten ünnepli második szülinapját a CreativeMorningsBudapest!

Karácsonyi sütemények a Villa Bagatelle-ben, a hétfőn 80 éves budapesti troliközlekedés tiszteletére nyílt kiállítás, független film a tipográfiáról, és a hét fénypontja: a 24., azaz kétéves jubileumot ünneplő CreativeMorningsBudapest tortás reggelije várja mindazokat, akiknek még marad energiájuk másra is az ajándék- és fenyőfavásárlás véghajrájában. 

1

CreativeMorningsBudapest 2nd Birthday Breakfast x ATELIER
Szülinapi tortás reggeli pénteken az Atelierben!

Cm_2nd.lead_1

Már két éve ébredeznek együtt a kreatívok Budapesten! Kávéval koccintós, szülinapi tortás reggelire várunk titeket pénteken a leginspirálóbb új belvárosi helyszínen, az Atelierben! Mi is nehezen hisszük el, de a december 20-ai reggeli már a 24. budapesti CreativeMornings lesz. 2011-es indulásunk óta a legtehetségesebb hazai kreatívokkal találkozhattatok a programokon, az e havi globális "MAKE" témához pedig azt a csapatot hívták meg, akik az elmúlt években a belváros leginspirálóbb kulturális és közösségi helyszíneit hozták létre. Az előadók Fábián Gergő, Trellay Levi és Németh Tom lesznek a Telep, az Atelier és a Budapest Bagel képviseletében. Ebből az alkalomból mi vendégeskedünk a srácoknál: a rendhagyó reggelit az Atelierben tartjuk! Részletek itt.

2

Városi legendák a Szatyor Bárban
Városi legendák - kiállítás a Szatyor Galériában

Urban_legend.lead_3

A Szatyor Galéria képzőművészeti pályázatot írt ki hazai alkotó vagy alkotóközösség számára régi vagy új keletű budapesti Városi legendák témában, technikai megkötöttség nélkül, alkalmazkodva a Szatyor Galéria paramétereihez. A pályázatra beérkezett pályamunkák és magyarázó történetek egy rendhagyó kiállítás keretében láthatók, ahol helyet kapnak a fotók, festmények, grafikák és egy helyspecifikus installáció is. A kiállítás célja, hogy Budapest város régebbi és napjaink történetei nagyobb nyilvánosságot kapjanak az urbanizációhoz és az urbánus szubkultúra jelenleginél nagyobb körben való megismertetésére és beépüljön saját kulturális emlékezetünkbe. Részletek itt.

3

DAIGE Pop-Up Store a L'École Fashion Make Up Academyvel
DAIGE pop-up store

Daige.lead_3

DEcember 18-20. között a Poárizsi utca 9.ben várja az érdeklődőket a L'ÉCOLE FASHION MAKE UP ACADEMY & SALON és a DAIGE designer márka közös eseménye. A Daige őszi-téli HIKE! kollekció már eddig ismert outfitjei mellett új darabokkal, táskákkal és kiegészítőkkel várunk az ünnepi pop-up store-ban, hiszen a márka filozófiájához híven egy szezonon belül is bővül a kínálat. A L'école Fashion Make Up Academy&Salon csapata az olasz Vagheggi exclusive Phytokozmetikumaival elkészíti a 2013-as ünnepi trendeknek megfelelő sminkedet személyes tanácsadással egybekötve. Részletek itt.

4

Az urbanizáció általános elmélete - könyvbemutató a FUGA-ban
Az urbanizáció általános elmélete című kötet bemutatója

Urbanizacio.lead_3

ldefonso Cerdát nemcsak mérnökként, építészként és Barcelona bővítési tervének megalkotójaként tartják számon, ő találta ki az urbanisztika kifejezést, és ő volt ennek a tudományterületnek az első teoretikusa. La Teoría general de la urbanización címmel 1867-ben megjelent műve lényeges állomást jelent a környezethez és a tervezéshez kapcsolódó eszmetörténetben. A globalizáció korában a Teoría nélkülözhetetlen ismeretanyagként jelenik meg, amely ahhoz szükséges, hogy az új városfejlesztési technikákat, valamint a város jelenlegi válságát és a városi élethez való viszonyunkat távlatokba helyezhessük és végiggondolhassuk. A kötet bemutatója december 17-én lesz a FUGA-ban. Részletek itt.

5

Helvetica független film a tipográfiáról
Design GY.I.K. programsorozat a Müsziben

Design_gyik.lead_3

Folytatódik a december 1-30. között megrendezett Design GY.I.K. rendezvénysorozat. Deceber 17-én várja az érdeklődőket a “Helvetica” egész estés független film tipográfiáról, tervezőgrafikáról és általában vizuális kultúráról. A vetítés során végignézzük egy olyan betűtípus terjeszkedését, amely 2007-ben ünnepelte 50. születésnapját, és ezen keresztül teljesebb képet kapunk arról, hogy a tipográfia milyen formában van hatással mindennapi életünkre. Részletek, és a Design Gy.I.K. további heti programjai itt.

6

TROLI'80 kiállítás a Közlekedési Múzeumban
Kiállítás a 80 éves budapesti troliközlekedés megünneplésére

2013. december 16-án lesz 80 éve annak, hogy Óbudán, a Vörösvári út és az Óbudai Temető között a Bécsi úton megindult a budapesti troliközlekedés. Akkor egy villamosvonal helyett épült meg a vonal, amely a második világháborúban elpusztult. 1949-ben Zuglóból a Belváros felé indult újra a budapesti troli és napjainkban is közlekedik, bár voltak hanyatló évei. A TROLI'80 című kiállításon megtudhatjuk, mennyivel régebbi a troli a buszközlekedésnél és melyik vidéki városban járt Magyarországon első alkalommal troli. A december 18-án 11 órakor tartott megnyitón a múzeum előtt lesz látható 5 troli, köztük a közel 60 éves első Ikarus troli a pótkocsival, az első prototípus IK260T-as troli is. A járművek vasárnapig maradnak a múzeum előtt. A kiállítás – amely 2014. február 16-ig lesz látható - a troliközlekedés történetét meséli el sok-sok fotó és leírás, valamint modellek, tárgyak és eredeti dokumentumok bemutatásával. Részletek itt.

7

Átlátszó beszélgetések a Müsziben: káosz a Római-parton
Kerekasztal-beszélgetés az atlatszo.hu-val

Szeptembertől decemberig a korrupció elleni harcról, valamint az oknyomozó újságírás és a sajtószabadság helyzetéről szóló kerekasztal-beszélgetésekre vár mindenkit az atlatszo.hu a Müszibe. December 18-án a Római-part és a hírhedt mobilgát ügyét tárgyalják az ügy érintettjeivel és szakértőivel. Részletek itt.

Brotpekseg.lead_3

Különleges téli finomságokkal és tradicionális karácsonyi süteményekkel várják a vendégeket decemberben a Brótpékségben. Fahéjas csillag, narancsos madeleine, marcipános csepp, vaníliáskifli, többféle habsütemény, mini, illetve normál méretű beiglik és sok más finomság került a polcokra, amelyekből igény szerint ajándékcsomagokat is összeállítanak. Részletek itt.

9

pimp my desk díjátadó a Loft Interiorban
pimp my desk pályázat díjátadó

December 18-án 17 órától, a sixay furniture pimp my desk pályázatának díjkiosztó ünnepségét tartják meg a Loft Interiorban, amire felnőtt és gyermek kategóriában nevezhettek grafikusok, lelkes rajzolók bútorok díszítésére, a nyertes grafikákkal legyártott ülőkék és asztalok pedig az imm Cologne 2014 kiállítására készülnek. A bútorok elsőként a bemutatóteremben lesznek láthatóak és itt osztják ki a kategóriák nyerteseinek - saját illusztrációikkal díszített - nyeremény ülőkéit is. Részletek itt.

10

Múlt, jelen, jövő... a Telepen
Riez Joci, alias HOEK a Telep kis Galériájában

December 16-án ellátogat a Telep kis Galériájába Riez Joci (aki nem más, mint HOEK). Két hétre ő veszi birtokba a Telep projektroomját! Részletek itt.

program, programajánló december 16-22. között Icon_print

CreativeMorningsBudapest 2nd Birthday

Kép © CM BDP

Városi legendák a Szatyor Bárban

Kép © Szatyor Bár és Galéria

DAIGE pop-up store

Kép © DAIGE

Az urbanizáció általános elmélete

Kép © fuga.org.hu

Design GY.I.K. a Müsziben

Kép © muszi.org

Műszaki és Közlekedési Múzeum

Kép © mmmk.hu

Karácsonyi sütemények a Brótpékségben

Kép © villa-bagatelle.hu

pimp my desk díjátadó

Kép © Loft Interior

Múlt, jelen, jövő a Telepen

Kép © Telep

/upload/images/photos/000/084/081/cm_2nd.thumb.jpg?1387197432
/upload/images/photos/000/084/083/urban_legend.thumb.jpg?1387204052
/upload/images/photos/000/084/076/daige.thumb.jpg?1387194950
/upload/images/photos/000/084/079/urbanizacio.thumb.jpg?1387196675
/upload/images/photos/000/084/078/design_gyik.thumb.jpg?1387196370
/upload/images/photos/000/084/082/mmmk.thumb.jpg?1387197705
/upload/images/photos/000/084/077/brotpekseg.thumb.jpg?1387195508
/upload/images/photos/000/084/080/pimp.thumb.jpg?1387196838
/upload/images/photos/000/084/084/telep.thumb.jpg?1387204449
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317