Logomain

Gőz László, a BMC igazgatója kapta idén a Moholy-Nagy-díjat

By HG.HU 2013. november 25. 11:01

szerk at hg dot hu

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorától, Kopek Gábortól Gőz László, a BMC igazgatója vehette át idén a Moholy-Nagy-díjat.

A hazai zenei élet és a kultúra egészében végzett fáradhatatlan munkája, a vezetése alatt kitelejesült zenei központ szervesen illeszkedik a MOME hitvallásához, miszerint csak alkotás, feladat és szellemi küldetés van, ahol nincsenek határok, csak átjárhatóság, gondolkodás és integráció.

Mnd2013_gl.gallery

A MOME olyan személyiségeknek adományozza a Moholy-Nagy-díjat, akiknek alkotói léte szorosan kapcsolódik az egyetem által képviselt értékekhez. Gőz László harsonaművészként, tanárként mutatott attitűdje, alkotói munkássága és eredményei minden szempontból összhangban vannak az egyetem szellemiségével.

Az irányításával működő BMC (Budapest Music Center - Magyar Zenei Információs Központ) szakmai, működési és építészeti koncepciójában Magyarországon egyedülálló intézményként a művészet, a kreatív energia általános érvényűségét testesíti meg a világból is jól látható módon. Gőz László olyan alkotói személyiség, aki túlmutat az egyéni műveken, olyan közösségi teret teremtett, amely művészeti ágakon átívelően hozzájárul a magyar kultúra emelkedéséhez. A BMC nemcsak a zenéről szól, hanem sokkal inkább arról a szemléletről, amelyet alapítója képvisel.

Az eseményen a Moholy-Nagy-díj mellett az egyetem Művészeti Doktori Fokozatot szerző doktorandusz hallgatóit is köszöntötték. Balogh Zsolt Péter ipari formatervező művész, Bánsági Petra textil- és bőrtervező művész, valamint Rejka Erika kerámiatervező művész szereztek DLA fokozatot.

Forrás, fotó: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

mome, díj, moholy-nagy-díj, moholy-nagy művészeti egyetem, kopek gábor, gőz lászló, bmc Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317