Logomain

Pécsett parádéznak a Tipton szemüvegek

By HG.HU 2013. november 18. 12:07

szerk at hg dot hu

Részben Pécsett készülnek az ikonikus szemüvegek, ennek ellenére elsőként mutatkoznak be a városban a Nick Art & Design Galéria kiállításán.

A Zack Tipton tervezte szemüvegekről ma még mindig sokan a bakelitre asszociálnak, pedig filmszalagoktól repülőgép-alkatrészekig rendkívül sokféle alapanyagból készültek már kollekciók – méghozzá a budapesti műhely mellett Pécsett is, így logikusnak tűnt, hogy a Nick Art & Design Galéria Fekete-Fehér című kiállításán is szerephez jutottak a darabok.

Tipton_p%c3%a9cs.gallery

Pécsi alkotók seregszemléje

A kiállítás alapját Krizsik András fotóművész fekete-fehér aktjai adják, ehhez csatlakoztak további hét alkotó, valamint két pécsi gyökerű cég (a Tipton mellett a Pécsi Kesztyű Klaszter) tematikába illő munkái. A Tipton szemüvegek, bármilyen meglepő, először mutatkoznak be Pécsett, viszont január 10-ig megtekinthetők a kiállításon, ahol 10 keretet állítottak ki, míg további 40 a pécsi Rafting Optikában várja az érdeklődőket. 
A márka egyébként egy új termékcsaláddal is jelentkezett, táskakollekciójuk darabjai pedig szintén meg tekinthetőek a kiállításon.    

Kortárs művészeti kiállítótér

A Nick Art & Design kortárs művészeti kiállítóteret a 2010-ben alapított Gerillart Kulturális Közhasznú Egyesület hozta létre, „Más galériáktól eltérő módon kívánjuk bemutatni a kortárs művészetet és művészeket úgy, hogy a városunkba ellátogató turisták és itt lakó polgárok hozzánk betérve, megtekinthessék az itt dolgozó művészeket alkotás közben is”- olvasható bemutatkozásukban. „Galériánk ezen különlegességén túl kéthetente megújuló kiállításokkal várná látogatóit, akik számára a belépés természetesen ingyenes. Terveink között szerepel számos európai galériával való társkapcsolat kialakítása, hogy a nálunk bemutatkozó és alkotó művészek számára nemzetközi megjelenést biztosíthassunk a későbbiekben.”
Nyitva tartás: Kedd-Vasárnap: 10.00-20.00
Cím: 7621 Pécs, Király utca 1.

design, kiállítás, kiallitas, magyar design, program, szemüveg, pécs, tipton, bakelit, kiállítas, nick art & design galéria, zack tipton Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317