Logomain

Használati utasítás grafikusokhoz

By HG.HU 2013. november 14. 16:19

szerk at hg dot hu

Az & Grafikai Stúdió a fejébe vette, hogy lebontja a grafikusok és a megrendelők közé épült falat, ezért egy nagyszabású ismeretterjesztő sorozatba kezdett.

“- Jajj neked biztos egyszerű dolgod van. Csak kattintgatsz valamit a gépeden napi 8 órában, maszatolsz egy sort, aztán kész a munkád. Gondolom Facebookozol is nap közben…
- Igen, igen… Pötyögök a billentyűzeten, olyannyira, hogy fellendítek egy vállakozást. Például  arculatot készítek számára, ami illik az adott termékhez és annak célcsoportjához. A napi szintű kattintgatásaimba még belefér az is, hogy áttekinthetővé, jól használhatóvá tegyek honlapokat, applikációkat (akár még az okostelefonodon is). 
- Akkor te biztos programozó vagy!” 

1452580_596293007102881_2117571907_n.gallery

Valószínűleg az ilyen és hasonló párbeszédekből lett elege az & Grafikai Stúdió két fiatal tagjának, akiket egyesével már a 7 grafikusa sorozatban is bemutattunk. Ésik Zsófia és Svajer László egy olyan nagyszabású sorozat lebonyolításába fogott, aminek segítségével oldható a szakma megrendelői és szolgáltatói oldala közötti különbség, és tisztázhatóak az örök félreértések.

2013. december 1 és 30. között rendezik meg a „DESIGN GY.I.K.” című rendezvénysorozatot a MÜSZi Kulturális Alkotótérben, amelynek témája a „BETŰ & KÉP”. Az esemény keretében illusztrátorok és tipográfusok mutatják be saját munkáikat, valamint speciális szakterületekről szóló előadások és beszélgetések is meghallgathat a nagyérdemű. Az előadások főszereplői bepillantást engednek szakmájukba, és olyan hasznos tanácsokat adnak, mint például hogy milyen legyen egy jó brief, hogyan érdemes pályázatot írni, és mit kell mindenképpen szerződésbe foglalni.

Az érdeklődők rövid filmvetítések keretében további szakterületekben is elmélyedhetnek, ilyen például a tipográfia vagy a design egy-egy részterülete.  

A látogatóknak lehetőségük lesz belekóstolni néhány konkrét alkotótevékenységbe is: workshop-ok keretében ki lehet próbálni például a japán könyvkötést vagy a márványozási technikát is.

A szervezők a jövőben olyan további népszerű témaköröket is szeretnének körbejárni, mint a „WEB & DESIGN” és a „BRAND & IMAGE” – de ez már a jövő (év) zenéje.

A Design GY.I.K. – BETŰ&KÉP decemberi rendezvénysorozat programjainak a MÜSZI Kulturális Alkotótér ad helyet (Budapest, VIII. Blaha Lujza tér 1., 3. Emelet, Művelődési Szint). Az ünnepélyes megnyitó 2013. december 1-én, 17 órakor lesz, ahová természetesen minden érdeklődőt szeretettel várnak.

További részletek és program: designgyik.hu

Kiállítók: 

Katyi Ádám, tipográfus

Riba Hilka, tipográfus

Bölecz Lilla, illusztrátor

Balassa Nikoletta, illusztrátor

Lakatos István, illusztrátor

Kovács Réka, illusztrátor/könyvkötő

Kis Botond, illusztrátor/könyvkötő

grafika, programajánló, előadás, magyar tervező, bölecz lilla, svajer lászló, ésik zsófia, design gyik, & grafikai stúdió Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317