Logomain

CM a négyzeten: CreativeMornings Budapest / Urbanism feat. Sinya!

By Ginter Zsófi 2013. augusztus 26. 22:28

szerk at hg dot hu linkedin

Az augusztusi CreativeMornings Budapest előadója az aktuális globális "urbanism" téma pesti szakértője, a futárkultúra meghatározó alakja, a 10 éve működő HajtásPajtás egyik vezetője, a legsikeresebb hazai civil kezdeményezés, a CriticalMass Hungary egyik főszervezője (nem mellesleg ismert mikroblogger, illetve a Kegyelemkettes butapunk zenekar frontembere).

Sinyától ezúttal kivételesen nem azt kérdeztük, hogy ugye lesz még CriticalMass??? Hanem inkább azt, hogy mitől jó élni egy városban és milyen szerepe van ebben a közlekedésnek.

1185440_526392094098134_780637228_n.gallery

Arról lesz szó, hogy az autómentes közlekedés nem a világ vége: a Margit híd lezárása nem okozott apokalipszist, és nem gyaloghidat kell építeni, hanem mondjuk lezárni a Lánchidat. Meg arról, hogy autót veszünk, hogy kimehessünk a város szélén elhelyezett szupermarketekbe nagybevásárlást tartani, ahelyett, hogy átbringáznánk a szomszéd kisboltba.

Miközben a belvárosban az autósok dugóban ülnek vagy parkolóhelyet keresnek, robogósok, biciklisek, gördeszkások flowban suhannak, a közösségi közlekedés és az alternatív megoldások sokkal oldottabb, normálisabb városi életet tesznek lehetővé.

Ehhez persze szemléletváltásra van szükség, ami sok szereplőn múlik: ugyanúgy felelősök az autósok, a bringások, a városlakók, mint a városvezetés - Sinya pedig azt mondja el, hogy mit tehet, mit tett az elmúlt években hozzá mindehhez egy olyan szerveződés, mint a CriticalMass vagy a Kerékpárosklub.

 

Külön köszönet a Narval Market-nek, az UrbanLegend-nek és a Hungarian CycleChic-nek az együttműködésért!

A 2013 augusztusi CreativeMornings_Budapest támogatói: HG.HU,  Illy, Danone Actimel

budapest, bicikli, critical mass, város, urbanizmus, creative mornings, creative mornings budapest, sinya, sinka károly, program toldi mozi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317