Logomain

Vadvízi evezés designerekkel

By Tóth Katalin 2013. szeptember 17. 11:24

szerk at hg dot hu

Mome_muszkli_2013.gallery

MOME Design Rafting

Img_2851.gallery

MOME Design Rafting

Img_2954.gallery

MOME Design Rafting

Img_3010.gallery

MOME Design Rafting

Img_2966.gallery

MOME Design Rafting

Img_3047.gallery

MOME Design Rafting

Img_3131.gallery

MOME Design Rafting

Gondolkozz_%c3%89s_tekerj!-11.gallery

MOME Design Rafting

Gondolkozz és tekerj!

Img_8548.gallery

MOME Design Rafting

Gondolkozz és tekerj!

Img_3151.gallery

MOME Design Rafting

Mark_u.gallery

MOME Design Rafting

MARK U

Mome_mozdulj_04.gallery

MOME Design Rafting

MOME Mozdulj!

Mome_mozdulj_02-01.gallery

MOME Design Rafting

MOME Mozdulj!

A MOME oktatói és fiatal tervezők azt a feladatot kapták, hogy egy sportolásra buzdító terméket állítsanak elő az egyetem elsőéves hallgatói számára. Minderre 24 órájuk volt a brief kiadásától a prezentációig. A finálén a HG.HU is részt vett, az eredményről pedig be is számolunk.

Elsőéves MOMÉ-s hallgatóként annyi új élmény várja az embert minden nap, hogy szinte észrevétlenül tűnnek el az életéből olyan fontos tevékenységek, mint például a sport. Pedig a kreativitás és a tervezőkedv csak profitálhatna abból, ha a hallgatók rendszeresen szánnának időt arra, hogy megmozgassák a testüket.

Erre a jelenségre reagált a MOME Design Intézet a 24 órás verseny idei kiírásában: a két hívószó az egészség és a sport volt.

Az egyetem oktatóiból és meghívott tervezőkből álló négy csapat feladata az volt, hogy az elsőéves hallgatókat sportolásra sarkalló terméket tervezzenek, majd elő is állítsák azt a rendelkezésre álló igencsak szűkös idő alatt. A csapatok az idő lejártával rövid prezentációban mutatták be a kész termékeket, a nyertesről pedig két zsűri is döntött: a diákoké és a szakmai médiáé. Az idén második alkalommal megrendezett versenyből jó eséllyel válhat hagyomány, hiszen akárcsak a tavalyi, az idei is nagyon népszerű volt a diákok és a tanárok körében.

Design, amit nem tankönyvekből tanulunk

Barcza Dániel, a Design Intézet igazgatója elmondta: “Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a design és a kreatív gondolkodás oktatása ne a klasszikus képzési formában történjen, hanem formabontó, jókedvű és dinamikus módon. A hallgatók ne tankönyvekből tanulják a design tervezés folyamatát, hanem testközelből láthassák, mi a kreativitás, hogyan lesz egy ötletből valóság.” Az évente megrendezett Design Rafting verseny része az intézet megújuló oktatási programjának, mely alapja az integratív szemlélet, és a kreatív iparhoz való szoros kapcsolódás.

Az elkészült termékek között szerepelt az egyetem lépcsőit és folyosóit sporteszközzé alakító információs rendszer (MOME Mozdulj!), az unalmas előadások alatt sportolásra ösztönző képernyővédő (Moholy torna), valamint a sport és szerelmi zálogként használható test pecsét (marku). Az első helyezést a „Gondolkozz és Tekerj” elnevezésű kerékpáros online térkép és nadrágcsipesz nyerte, melynek segítségével a hallgatók a várost bejárva, sportolás közben, tankönyv nélkül sajátíthatják el a designelmélet tárgy tananyagát.

design, formatervezés, mome, workshop, verseny, design rafting Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317