Logomain

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

By Tóth Katalin 2013. augusztus 1. 19:17

szerk at hg dot hu

0.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

Img_4142.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

1.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

2.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

3.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

4.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

6.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

7.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

8.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

9.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

3_gare_pokolba.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

11.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

13.gallery

A 7 grafikusa: Juhász Balázs

Kötött pulóvereken és infantilisnek tűnő digitális rajzokon ismerkedhetünk meg Juhász Balázs agyszüleményeivel ezen a héten.

Ezen a héten újra a WNDRLND művészeinek egyikét mutatjuk be a 7 grafikusa sorozatban: Juhász Balázs alias B Kund az előző hét főszereplője volt. Akik azonban hétről-hétre követik a margitszigeti kaméleonbár eseményeit, már korábban is találkozhattak vele, Szőke Gáspár vendégeként, de Babos Bertalan Zsili vezénylete mellett már a festő és barkácsoló munkálatokban is részt vett a nyitást megelőzően. Gazsival több művészeti projektet visznek együtt, nemrég pedig közös kiállításuk is volt a kArton galériában, Kemény Györggyel kiegészülve.

Festő szakon tanult a Kisképzőben és később a Képzőművészeti Egyetemen is, a szakmába való beskatulyázást viszont nem szereti.

Ugyanúgy vannak képző- és alkalmazott művészeti munkái is, amikre alapvetően a kísérletezés jellemző az anyagok, színek, technikák terén. Már egészen kicsi kora óta minden érdekli, ami a vizualitással kapcsolatos, legfőbb motivációja pedig maga az alkotás szabadsága, különböző eljárások és anyagok vizuális határainak és lehetőségeinek kutatása.

Gazsival a Kisképzőben ismerték meg egymást, majd az egyetemen műteremtársak lettek, innen pedig már egyenes út vezetett a közös projektekhez. Balázs sokszínűsége a közös munkákban is megmutatkozik: nem csak videókat csinál a Gazsi Rap Show számokhoz, de a fellépéseken és forgatásokon használt jelmezek is gyakran az ő munkái, és a májusban bemutatott Ö-Univerzum című színházi előadáson is együtt dolgoztak. Az előadás egy animációs film kapcsán jött létre, aminek első részére sajnos még várni kell, de a srácok még idén szeretnék befejezni a Szmörf Genezisét.

Ha már kísérletezésről van szó, érdemes megemlíteni azt a képzőművészek körében kevésbé elterjedt technikát, amivel Balázs előszeretettel dolgozik: kötött mintákat készít pulóverekre, vagy akár belső terek dekorációjaként. A pixelalapú gondolkodástól nem is olyan távol álló technika remek terepet ad a kísérletezésre, az eredmény ráadásul hordható.

Faliképek is készülnek ezzel a technikával, a képek szereplői pedig általában ismert vagy saját mitológiák alakjai.

A szándékosan infantilizált képalkotás a használt technikában is megmutatkozik: a kézi festést és rajzolást imitáló kezdetleges számítógépes programok, mint a Paint vagy a közös munkát is lehetővé tevő Flockdraw kiválóan alkalmas az ösztönös kísérletezésre. Az utóbbi program, amelyből a fejlesztők még a visszalépés funkciót is kiiktatták, akár performansz-szerű közös munkát is lehetővé tesz, melyből remek animáció is készülhet.

Balázs ebben az évben nagy erőkkel dolgozik a Gazsival közös animációs filmen, kötött pulóvereket és képeket készít, és több kocsma dekorációs festésében is részt vett. Szabadidejében már új projekten gondolkodik: egy teljes helyiség kötött tapétával való burkolása például ideális kihívás lenne számára.

a 7 grafikusa, mke, kisképző, wndrlnd, gazsi rap show, juhász balázs, lollipop factory, kötéstechnika Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317