Logomain

Bálint Sára menyasszonyai

By Séllei Lilla 2013. július 31. 10:08

szerk at hg dot hu

Balintsara01.gallery

Bálint Sára - menyasszonyi ruhák

Balintsara02.gallery

Bálint Sára - menyasszonyi ruhák

Balintsara03.gallery

Bálint Sára - menyasszonyi ruhák

Balintsara04.gallery

Bálint Sára - menyasszonyi ruhák

Balintsara05.gallery

Bálint Sára - menyasszonyi ruhák

Július 24. és 26. között különleges programmal várja az érdeklődőket a The Changeroom, a The Big Days rendezvény a házasulandókat célozza meg.

Itt láthatja a közönség, a korábban inkább csak a kötött holmijairól ismert Bálint Sára lélegzetelállító menyasszonyi ruháit. A tervező új oldala annyira lenyűgözött minket, hogy interjúban kérdeztük ezekről az alkalmi darabokról.

hg.hu: A hazai divatpalettára te a kötött ruháiddal kerültél fel, de mióta készítesz menyasszonyi ruhákat is?
Bálint Sára: Az első esküvői ruhát kétség kívül a Barbie-mnak készítettem még gyerek koromban, de aztán kimaradt pár év. A következő esküvői ruhát az egyetemen készítettem, ugyanis 2005-ben kaptunk egy konkrét felkérést Molnári Edittel, akivel akkoriban együtt dolgoztunk. A végeredmény egész látványos lett: egy fehér selyem koktélruha levehető hatalmas abroncsos szoknyarésszel. És ekkor kaptam kedvet ehhez a tervezési területhez. Azután minden évben érkeztek páran hasonló igényekkel, ötletekkel és végül 2009-től már egyedül vettem fel a megrendeléseket. Persze a menyasszonyokkal jöttek a koszorúslányok és természetesen az örömanyák is. Így kezdődött, szépen lassan, folyamatosan.

"Az esküvői ipar nagyon másként működik, mint a divatvilág többi része."

hg.hu: Akkor hogyhogy csak most lett egy tejes kollekció?
Bálint Sára: Egyszerű gyakorlati okokból: az esküvői ipar nagyon másként működik, mint a divatvilág többi része, és nem volt /van kapacitásom ebbe teljesen beleásni magam. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy a tapasztalataimat és gondolataimat mindenképp szeretném összefoglalni egy kollekcióba, ami kissé talán különbözik megszokottól. A kollekció specialitása, hogy ezek a csipkék mind vintage darabok, rég elfeledett csipke nippek és emlékek, amik új értelmet, funkciót nyernek azzal, hogy minőségükkel és patinájukkal hozzájárulnak egy fiatal pár elköteleződéséhez. Emellett a többlet jelentés mellett minden darabot különbözővé tesznek, hiszen nincs két egyforma csipke darab sem.

hg.hu: Téged a legtöbben a kötött cuccaidról ismernek. Nyilvánvalóan teljesen más tudást igényel egy menyasszonyi ruha. Mennyire nehéz ezen a két területen egyszerre tevékenykedni?
Bálint Sára: Igen, teljesen más felkészültséget és tudást igényel - meg kell mondjam, mindig tanulok valami újat! Hozzá tartozik, hogy az egyetem előtt klasszikus ruhakészítést tanultam, tehát van némi rálátásom a nem kötött technológiákra is, ennek ellenére van benne kihívás bőven. A kötött anyag szabadsága és szabályai nekem nagyobb játékteret engednek. Vagyis legalább is eddig engedtek, hiszen a kollekció létrejöttének az is az egyik oka, hogy megtaláljam azokat a formákat és ruhákat, amik a legközelebb állnak hozzám és a gondolkodásmódomhoz, nem csak stílusban, de technológiai megoldásokban is. Ennek köszönhetően a ruhákban a létező legkevesebb merevítés, és bélelés van. Ez azért érdekes, mert egy átlag fűzőnek a formáját legalább 5-6 réteg és 2-4 méter halcsont tartja meg. Ez egyrészt jó, mert tartást ad, másrészt viszont elképesztő meleg és kényelmetlen tud lenni. Csináltam én is számtalan ilyet, de ebben a kollekcióban ajánlok helyette más megoldást.

"Egyértelműen a csipke és a vintage holmik állnak a legközelebb hozzám."

hg.hu: Magánmegrendelésre dolgoztál eddig inkább?
Bálint Sára: Igen. Ezek mellett is mindig volt pár ruha, amiket csak a saját elképzeléseim alapján készítettem, de inkább csak irányadónak, hiszen ez a műfaj inkább a személyes igényekről szól. Éppen ezért a nagy abroncsos, 15-20 réteg tüllel fedett óriás ruháktól kezdve a könnyed egyszál selyemből készült finomságokig sok minden megfordult már a kezeim között. De egyértelműen a csipke és a vintage holmik állnak a legközelebb hozzám. Egy kis aszimmetria, egy kis plusz. Szerencsémre mostanában már egyre többen keresnek meg kifejezetten hozzám közelálló igényekkel.

hg.hu: Hogyan jellemeznéd a ruháidat? Milyenek a te menyasszonyaid?
Bálint Sára: Az általam preferált ruhák költőiek, van bennük játékosság, az anyaggal a formával a stílussal. Könnyedek, szabadságot engednek a testnek és a léleknek, de sohasem túl kivágottak , vagy hivalkodóak. Az a menyasszony, akinek nálam készül az esküvői ruhája, egy kicsit többet vár az élettől, mint a kész válaszok. Hajlandó kutatni, gondolkodni, van önálló személyisége és ízlése. Merész, bátor és nyitott. Remélem boldog is.

Rendezvény:
The Big Days - The Changeroomban
időpont: 2013. július 24-26.
helyszín: The Changeroom 1072 Klauzál tér 16. 3. emelet

divat, magyar divat, bálint sára, menyasszonyi ruha Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317