Logomain

Zsiday Zoltán Roy a júniusi Creative Mornigs Budapesten

By Guttray Móni 2013. június 20. 14:23

szerk at hg dot hu

Az e havi esemény tematikája a "food" - a hazai gasztrokultúra jeles képviselőjével járjuk körbe!

A júniusi CreativeMornings alkalmával minden gondolatunk a hasunk körül fog forogni. A nemzetközi tematikához igazodva terítéken a „food”, vendégünk pedig Zsidai Zoltán Roy lesz, a budapesti gasztrovilág meghatározó alakja. Zsidai Roy közgazdászként diplomázott, de szinte törvényszerű volt, hogy az évtizedes családi hagyományt követve előbb-utóbb a vendéglátós világban találja magát. Szülei többek közt a budapesti InterContinentalban sajátították el a szakma alapjait, keresztapja pedig az amerikai Hotel & Motel Association elnöke volt.

Zsiday_cm.gallery

Számukra a vendéglátás nem egyszerűen munka, hanem szerelem és hivatás, céljuk életben tartani a magyar gasztronómia értékeit, és visszaállítani a pesti éttermi és kávéházi kultúra régi dicsőségét.

1982-ben nyitották meg a várnegyedben a Pierrot éttermet, ami mára családi vállalkozássá nőtte ki magát, később pedig még tovább hódították a Fortuna utcát, az ÉS, a 21 és a Pest-Buda bisztróval bővülve. A Gozsdu udvarban 2012-ben indították el az azóta is folyamatosan teltházzal üzemelő Spílert, ami a romkocsmakultúrából a remek belsőépítészetével, magas színvonalú mégis laza pesti-hangulatú helyként emelkedik ki. Zsidai Roy az éttermek vezetőjeként nem csak a remek ételekről gondoskodó séfeket és a személyzetet választja ki nagy körültekintéssel, de különös figyelmet fordít a miliő megteremtésére, az enteriőrök kialakítására - legyen szó klasszikusan elegáns vendéglőről Budán vagy újhullámos romkocsma-étteremről Pesten.

Pénteken a Toldi Moziban Roy a hazai gasztro-bisztrokultúra legizgalmasabb aktuális trendjeiről mesél majd, és elárulja azt is, hogy mi a kreativitás szerepe a vendéglátásban.

Mivel pontosan tudjuk, hogy „üres hasnak nem elég a szép szó” és a reggeli a legfontosabb étkezés, a CreativeMornings Budapest csapattal úgy döntöttünk, hogy a „food” hónapban különösen komolyan vesszük a tematikát! Ennek jegyében az Illy és Danone Actimel szuper reggeli frissítői mellett saját készítésű sütikkel és hűsítő limonádéval készülünk – de a közös reggeli piknikhez mindenki csatlakozhat is a saját gasztro-remekművével!

Péntek reggel tehát ismét izgalmas előadással, kávéval és brunchba hajló napsütéses korareggelivel várunk mindenkit a ToldiMoziban!

program, toldi mozi, gasztro, creative mornings budapest, vendéglátás, cm bdp, zsiday zoltán roy, magyar gasztrokultúra, belsőépítészet, étterem, creative mornings, spíler Icon_print

Zsiday Zoltán Roy a júniusi Creative Mornings Buadpesten

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317