Logomain

Ilyen volt a szezonzáró Pecha Kucha Night

By Tóth Katalin 2013. június 20. 08:43

szerk at hg dot hu

1.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

2.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

3.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

4.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

6.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

5.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

7.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

8.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

9.gallery

Pecha Kucha Night Vol.33

Pecha Kucha Night vol.33

A Pecha Kucha Night alapelemének számító 20x20-as előadásfelépítés - ahol az előadó 20 diájáról 20-20 másodpercet beszélhet - néha nagyon kevésnek, néha nagyon soknak tűnhet mind a beszélő, mind a közönség számára. A pénteki évadzáró eseményen, a Király utcai Centrál Passage üvegteteje alatt azonban inkább az előbbi volt jellemző, az előadók ugyanis igazán aktuális és érdekes projekteket mutattak be, melyekről akár egyesével is lehetne órákat beszélni.

A Pecha Kucha Night lényege azonban pont az, hogy a pörgős előadásokkal folyamatosan fenntartsa a feszültséget, és ne hagyja lankadni a figyelmet. Ezért a 9 előadó 9 rövid előadása éppen csak bepillantást nyújtott a projektekbe, aki pedig többre volt kíváncsi, a programok után részletesebben is kifaggathatta őket egy fröccs mellett.

Polyák Levente, a nemrég befejeződött Lakatlan Budapest fesztivál egyik főszervezője és a projekt vezetője kezdte a sort, majd Király András érkezett a Carnation Group képviseletében, aki bemutatta egyelőre csak béta verzióban üzemelő saját fejlesztésű tárgyfétis-oldalukat, a Wootocracy-t.

Egyenesen Szlovákiából érkezett Michal Sladek, aki egy szociális építészeti projektet mutatott be, melyben a leendő lakók aktív közreműködésével alakítottak ki költséghatékony ám élhető minőségű lakóházakat. Csillag Katalin a 3H építészirodát képviselte, és nívós projektjükről, a 'Medve' irodaházról beszélt.

A szünet után meghallgathattuk az Smiló Dávid és Molnár Szabolcs előadását az Építész Szakkollégiumról, és a frissen megjelenet építészetelméleti magazinról, a Strike-ról. Zsuffa Zsolt a 2012-ben befejezett légiforgalmi irányító központról beszélt, melyről - a szabályoktól némileg eltérve - egy remek videót is bemutatott.

Fotók: Dorkó Dániel

Németh Ilona képzőművész szintén Szlovákiából érkezett, és konceptuális munkáiról beszélt a közönségnek, az idei Biennále magyar pavilonjának alkotója, Asztalos Zsolt pedig 'nem robbant fel' című munkáját hozta. Hallgatói pályázatból is jutott az estére: Bazsik Anita, Kárpáti Fanni és Vátyi Gergő a Király utca 15-re készült díjnyertes pályázatukkal tettek hozzá a legutóbbi Pecha Kucha Night egyébként is színes palettájához.

A következő Pecha Kucha Nightra sajnos őszig kell várnunk, de abban biztosak lehetünk, hogy a szervezők akkor sem fognak csalódást okozni, ami a helyszínt és az előadókat illeti.

budapest, kék, kortárs építészeti központ, előadás, zsuffa zsolt, csillag katalin, esemény, pecha kucha night, építész szakkollégium, lakatlan budapest Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317