Logomain

A 7 grafikusa: Szőke Gáspár

By totkat 2013. május 19. 20:35

szerk at hg dot hu

Gazsi1120130612-23712-1jim5l.gallery

Szőke Gáspár aka. Gazsi Rap Show

Gazsi920130612-23712-qsqn9j.gallery

Szőke Gáspár - WNDRLND

Gazsi1020130612-23712-sf7omp.gallery

Szőke Gáspár - WNDRLND

Gazsi120130612-23712-127cesu.gallery

Szőke Gáspár - Szörnyek

Gazsi320130612-23712-pt7el7.gallery

Szőke Gáspár - Sean Cassidy

Gazsi620130612-23712-dhkz0d.gallery

Szőke Gáspár - Küklopsz

Gazsi520130612-23712-yr3oiv.gallery

Szőke Gáspár - Plazma

Gazsi720130612-23712-1y7kldn.gallery

Szőke Gáspár - Koponyás Görkt

Gazsi820130612-23712-rzbuqc.gallery

Szőke Gáspár

Gazsi220130612-23712-2gnph1.gallery

Szőke Gáspár - Szobor

Mitológiai szuperhősök, RGB színek és vizualitásba hajló szövegek: a 7 grafikusa e heti főszereplője Szőke Gáspár.

Rendhagyó epizóddal jelentkezik a 7 grafikusa: az új kiadás második részének főszereplője, Szőke Gáspár ugyanis igazából nem is grafikus. Elsősorban festőnek nevezi magát, de közben színházat csinál, gyerekeket tanít, egyes körökben pedig inkább Gazsi Rap Show néven emlegetik, ugyanis ezen a néven futtatja zenei karrierjét.

Szőke Gáspár - szokegaspar.blogspot.hu

Az előző részben szereplő Babos Bertalan Zsilit már '98 óta ismeri, mégsem egészen érti, hogyan került a WNDRLND csapatába, ahol egyébként a héten kidekorált egy hosszú falat, a karibi est keretében pedig egy sztereómagnó-piñataval örvendeztette meg a pop-up romkocsma közönségét.

Gazsi 2009-ben diplomázott a Képzőművészeti Egyetem festő szakán, előtte is művészeti középiskolába járt, most pedig a Kisképzőben tanít festészetet. Saját bevallása szerint azonban a zene még a vizuális művészeteknél is korábban tört be az életébe: gyakorlatilag mióta az eszét tudja, foglalkozik vele.

A verbalitás is nagyon fontos az életében, az írott szövegekben pedig állandóan a vizualitást keresi.

Itt jön a képbe a színház: május 31-én a Mu Színházban mutatják be azt a darabot, ami a családban született szövevényes mitológiából ad elő egy részletet, és amelynek jelmezeit, zenéjét és vetített díszleteit is Gazsi tervezte testvéreivel és barátaival.

A WNDRLND vadregényes kerthelyiségének hátsó falán is ennek a történetnek a szereplőivel találkozhatunk, és a jelenet helyszíne is megjelenik: a fatelep, ahol a kanadai favágó kinézetű, ám valójában isteni származású Björd a főnök. A fal tehát bepillantást ad Gazsi családi mitológiájába, de nem ez az egyetlen elem, amit ezen a héten hozzátett a hely megjelenéséhez. A karibi napokra készült, cukorkákkal teli retrómagnó, ami Zsili totembabái mellett lóg, valójában a Mexikóból ismert piñata kelet-európai megfogalmazása.

Ha megkérdeznénk, hogy mire nagyon büszke a munkáiban, akkor elsősorban a színeit emelné ki.

Emellett szereti elrajzolni a dolgokat, mégpedig olyan módon, hogy az a kép tovább gondolására késztesse az embereket, és lehetőleg minél erősebb hatást váltson ki belőlük. A színek különböző korszakokat emelnek ki a művészetében, amire egyébként az RGB színhármas használata a legjellemzőbb. 

Ha festésről van szó, a vászonnál jobban szereti a falat, mert az jóval nagyobb szabadságot és teret ad, míg a vászon szó szerint keretek közé szorít. De nem csak az ecset klasszikus formáját használja szívesen: a Paint, a Photoshop és a Paintnél kettővel butább, több IP címről egyszerre szerkeszthető Flockdraw is a kedvenc játékai közé tartozik. Utóbbi akár képzőművészeti performanszok alapja is lehet, és a kArton galériában júniusban nyitó, Kemény Györggyel és Juhász Balázzsal közös kiállításuknak is fontos szereplője lesz.

gazsi rap show - munkakerülő munkadal

Könnyen úgy tűnhet, Gazsi egyszerre annyi dolgot csinál, amivel épeszű ember nem birkózhat meg. Ő azonban azt mondja, szüksége van rá, hogy valami állandóan lekösse. Vannak persze időszakok, amikor valamelyik előtérbe kerül: a festés, a zene vagy például a történetek, de egy idő után minden terület újra sorra kerül. Az Ö-Univerzum - Björd fatelepe című előadást tehát május 31-én a Mu Színházban láthatjuk, a 8-bites művészetet június 6-án a kArtonban, de addig is lehet ismerkedni Szőke Gáspár világával közelebbről a WNDRLND-ben a Margitszigeten.

grafika, képzőművészet, zene, margitsziget, szórakozóhely, magyar tervező, a 7 grafikusa, romkocsma, wndrlnd, szőke gáspár, gazsi rap show, mu színház, mitológia, paint, flockdraw, videoklip, juhász balázs Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317