Logomain

Itt a Strike magazin első száma!

By Tóth Katalin 2013. május 10. 11:24

szerk at hg dot hu

Strike lapbemutató és kerekasztal-beszélgetés a MÜSZI-ben

Régóta várjuk már, hogy ezt a programot ajánlhassuk a hg.hu-n: kedd este 7-kor a Müsziben bemutatkozik az Építész Szakkollégium tematikus építészeti magazinja, melyben frissen leköszönt főszerkesztőnk, Kovács Dániel szövege is olvasható lesz. A Strike magazin első száma a szeméttel foglalkozik; esszéken, elemzéseken és irodalmi szövegeken keresztül tárja fel a szemét, az építészet, a város és a technológia szorosan és lazán értelmezett kapcsolatát. A lapban többek között Nemes Z. Márió, Szemerey Samu, Bőczén Árpád, Árvai András és Zsámboki Miklós szövegei is megtalálhatóak, a grafikusok között pedig Mondik Noémi neve is szerepel.

Strika_plakat20130612-23712-33mct8.gallery

"A Strike ötlete 2011-ben fogalmazódott meg az Építész Szakkollégium falain belül. Az eredendő elképzelés az volt, hogy egy olyan hangsúlyozottan budapesti székhelyű építészeti-kulturális lap jöjjön létre, amely nemzetközi szinten képes megjeleníteni és pozicionálni az építészek és a kultúra egyéb képviselőinek az építészetről, városról és városi kultúráról szóló gondolatait. Az eredmény egy kétnyelvű, antológia és magazin jellegű kiadvány, amely féléves megjelenésével kíván a napi építészeti problémákon túlmutató átfogó összefüggéseket feltárni, véleményeket közölni, miközben új fórumot nyit a magyarországi építészeti beszédben és a nemzetközi építészeti funzine kultúrához csatolja azt."

A bemutató után kerekasztal-beszélgetés kulturális lapok szerkesztőivel. Van-e jövője, van-e piaca a nyomtatott kulturális lapoknak? Ki az a hülye aki ma nyomtatott lapot indít?

Beszélgetnek: Topor Tünde (Artmagazin); Hajdu István (Balkon); Pálos Máté (Prizma)

Moderál: Miklósvölgyi Zsolt

Helyszín és időpont: Művelődési Szint, május 14. 19:00

Építész Szakkollégium
  • Név:
  • Építész Szakkollégium
Iparág:
építészet
Weboldal
Leírás:
A szakkollégium 1996-ban jött létre azzal a célkitűzéssel, hogy a műegyetemi építészképzést kiegészítve egy komplex, nemzetközi színvonalú oktatási formát valósítson meg. Az alapító építészhallgatók, építészek és tanárok egy teljes mértékben önképzésre épülő, rugalmas, állandóan megújulni és fejlődni képes rendszer alapjait fektették le.

kovács dániel, programajánló, szemerey samu, építész szakkollégium, szemét, műszi, müszi, építészetkritika, strike, lapbemutató, strike magazin, nemes z. márió, mondik noémi, építészeti funzine, építészetelmélet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317