Logomain

Ha nekünk sikerült, bárkinek sikerülhet

By Vajda Lídia 2013. április 29. 14:41

szerk at hg dot hu

Apr-26-28_062-220130604-20111-1lmkzn2.gallery

CreativeMornings_Budapest, 2013. április 26.

Apr-26-28_019-220130604-20111-19h0vgh.gallery

CreativeMornings_Budapest, 2013. április 26.

Panorama_2-220130604-20111-1ysrwhu.gallery

CreativeMornings_Budapest, 2013. április 26.

Panorama_4-320130604-20111-1jniael.gallery

CreativeMornings_Budapest, 2013. április 26.

Pistyur Veronika Bridge Budapest programjáról, az optimizmusról és a vállalkozói kultúráról beszélt az áprilisi Creative Mornings Budapesten.

Márciusban a hagyományok újraértelmezéséről volt szó a CreativeMornings budapesti szekcióján, április 26-án pedig a jövőbe tekintő kezdeményezésről hallhattak a kellően korán kelők. A Bridge Budapest programját bemutató Pistyur Veronika lelkesítő prezijével mindenki szeméből pillanatok alatt kidörzsölte az álmot és egyenesen San Franciscoba, Berlinbe és Bostonba repítette az ismét teltházas CreativeMornings_Budapest látogatóit.

A szervezetet alapító cégek, vagyis a Prezi, a Ustream és a LogMeIn sikertörténeténeteinek és a pályakezdők statisztikai adatokkal alátámasztott „úgysem sikerülhet”-attitűdjének szembeállítása kellően sokkolóan hatott: kiderült, hogy kutatásuk szerint a magyar fiatalok 85 %-a alkalmazottként képzeli el az életét, és 90%-uk szerint minden a kapcsolatokon múlik.

Hogy hogy lehet ezen az attitűdön változtatni? A Bridge Budapest cégeinek célja éppen ez: nem hagyják, hogy a „magyar vállalkozó” szókapcsolat az idők végezetéig negatív konnotációkkal bírjon, ezért létrehoztak egy olyan szerveződést ahol álmodozásra buzdítanak, és ösztöndíjak segítségével igyekeznek segíteni a fiataloknak, hogy motiváltak, optimisták és szorgalmasak legyenek. A nyertesek pár hónapot tölthetnek el olyan, a vállalati kultúrában példamutató cégek külföldi székhelyén, mint a Facebook, a Soundcloud vagy a Twitter. A Bridge Budapest szerint a közvetlen tapasztalatok bizonyíthatják, hogy a siker nem a földrajzi adottságokon vagy kapcsolatokon múlik, sokkal inkább optimizmusra, ötletekre, kemény munkára és némi szerencsére van szükség.

Az ösztöndíjra elsősorban, de nem kizárólag a computer science, marketing, design területéről várnak pályakezdő jelentkezőket június 6-ig. Azt vallják, hogy ebben a korosztálynak kell megmutatni egy olyan vállalati kultúra alapjait, amely lehetővé teszi a fejlődést és transzparenciára, bizalomra, felelősségvállalásra és tudásmegosztásra épül.

A Bridge Budapest célja továbbá, hogy párbeszédet indítsanak el a vállalkozói kultúráról, minél több emberhez jutassák el a sikertörténeteket és hogy segítsenek a fiatalok jövőképének alakításában, ezért folyamatosan élő pályázati lehetőséget bizosítanak újságírók részére is.

Az előadást követő kérdések többsége természetesen a jelentkezés feltételeire, a kiválasztás menetére, a leghamarabbi repülőjegy vásárlás időpontjára vonatkozott, de akadtak olyanok is, amelyek már gyerekcipőben lévő vállalkozások vezetéséhez kapcsolódtak: szó esett a motiválás lehetőségeiről, a következő nagy lépés megtételéről és a kapcsolati háló építésének fontosságáról is.

Az előadás előtt Nespresso kávéval és Danone Actimellel ébredezhettünk, Pistyur Veronikától pedig a nap további részére hatalmas adag optimizmust, inspirációt és lendületet kaptunk.

Köszönjük a támogatást az ERSTE Banknak, az isteni kávét a Nespressonak, a reggelit a Bilwachs Tibornak (TrendSurfer), a frissítő Actimeleket a Danone-nak, a fotókat Deák Barbarának és Gulyás Attilának, a videót Góczán Andrásnak és Tóth Botondnak, a grafikákat Mariana Gil Salaberynek, a segítséget a helyszínt biztosító Toldi Mozinak, és az összes önkéntesünknek!

A következő CreativeMornings május 24-én lesz, a globális téma pedig a jövőbe tekintés után a „Backwards” lesz. Az előadót a szervező hg.hu a CreativeMornings Budapest facebook oldalán jelenti majd be. Az esemény ismét a Toldi Moziban lesz, regisztrálni pedig május 22-től a hg.hu-ról vagy a CM_BDP facebook oldaláról is elérhető Eventbrite felületen lehet majd.

Várunk mindenkit májusban is!

budapest, bridge budapest, pistyur veronika, program, ösztöndíj, creative mornings, tech, prezi, creative mornings budapest, logmein, ustream log me in Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317