Logomain

Regionális döntőben a magyar kommunikációs rendszer

By Kovács Dániel 2013. április 5. 09:31

szerk at hg dot hu

Egy magyar projekt is bejutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University közép-kelet és dél-kelet európai innovációs versenyének döntőjébe. Április 12-én a budapesti döntőben 10 régiós projekt között dől el, ki nyeri meg a két 25 000 dollár értékű ösztöndíjat a NASA kutatóbázisára. A magyar esélyes Juhász Márton GyroSet nevű, a fejmozgás érzékelésével működő, a mozgásképtelenek kommunikációjának és közlekedésének segítésére kifejlesztett rendszere.

Egy magyar projekt is bejutott a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University közép-kelet és dél-kelet európai innovációs versenyének döntőjébe. Április 12-én a budapesti döntőben 10 régiós projekt között dől el, ki nyeri meg a két 25 000 dollár értékű ösztöndíjat a NASA kutatóbázisára. A magyar esélyes Juhász Márton András, a FabLab Budapest társalapítójának GyroSet nevű, a fejmozgás érzékelésével működő, a mozgásképtelenek kommunikációjának és közlekedésének segítésére kifejlesztett rendszere.

Az innovációs versenyre a közép-kelet és dél-kelet európai régió 11 országából több mint 60 pályázat érkezett. A szervezők olyan innovatív projekteket kerestek, amelyek képesek lehetnek arra, hogy egy millió ember életén javítsanak három év alatt, bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia használatával. A beérkezett projektek az egészségügy, az oktatás, a környezetvédelem és a biztonság legfontosabb kihívásaira ajánlottak megoldásokat.

Juhász Márton András: GyroSet

A döntőbe jutott tíz bolgár, horvát, cseh, lengyel, szlovén, ukrán és magyar pályázat között olyan projektek szerepelnek, mint a Haitin már kipróbált katasztrófa-menedzsment rendszer; a tuberkolózis forradalmian új, gyógynövényeket használó kezelése; egy űrhulladék-kezelő rendszer; a háztartásokban lévő fel nem használt ételek és alapanyagok közösségi hálózatbakötése a rászorulók ételellátásának megkönnyítésére vagy a cukorbeteg gyermekek számára kifejlesztett játék és mobilalkalmazás, amelynek segítségével a gyerekek játékosan tanulják meg és építik be életükbe betegségük kezelésének alapjait.

A kiválasztott pályázók 2013. április12-én Budapesten, a Design Terminálban megrendezett döntőben kapnak lehetőséget arra, hogy projektjeiket a Singularity University képviselői – többek között Rob Nail,az egyetem operatív vezetője, valamint Gabriel Baldinucci, a Virgin Group ex-alelnöke – és a régió multinacionális vállalatainak vezetőiből álló nemzetközi zsűri előtt bemutassák. A verseny győztesei részt vehetnek a Singularity University nyári programján a NASA kaliforniai kutatóbázisán.

A verseny fő támogatója a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési központja, kiemelt támogatói a Trigránit Fejlesztési Zrt., a Central Fund és az OTP Bank Nyrt.

pályázat, verseny, juhász márton andrás, singularity university, gyroset Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317