Logomain

Idén is átadják az Év Tájépítésze-díjat

By Kovács Dániel 2013. március 27. 11:06

szerk at hg dot hu

A Tájépítészet Hónapja megkoronázásaként idén második alkalommal adják át az Év Tájépítésze-díjat április 26-án.

A Tájépítészet Hónapja, azaz április eseményeinek megkoronázásaként idén második alkalommal adják át az Év Tájépítésze-díjat senior és junior kategóriában a FUGA Budapesti Építészeti Központban, április 26-án. Ezúttal is csak aznap este dől el, hogy az öt kiváló jelölt közül ki kapja az elismerést.

Ev_tajep_dij20130604-20111-4hutwc.gallery

Az Év Tájépítésze-díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben. A szakmai díjnak senior és junior kategóriái vannak. A senior jelöltek nyilvános jelölési folyamat eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal, a gálaesten a zsűri előválogatása alapján az öt legjobb jelölt mérkőzik a fődíjért. A kiváló jelölteket idén is a szakmai média öt képviselője – Kovács Dániel (a hg.hu főszerkesztője), Őrfi József építész és blogger (MNO – Égigérő blog), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, FugaRadio), Rózsa Péter (rádiós szerkesztő-műsorvezető, FugaRadio) laudálja majd. A szakmai zsűri külföldi tagja, Anna Sessarego Genovából, az Olasz Tájépítész Szövetségből érkezik, a budapesti olasz kulturális év keretében.

A gálaműsort az L teremben kiállítás-megnyitó előzi meg, ahol bemutatkozik a senior jelöltek portfóliója és a junior pályaművek, valamint a BCE Tájépítészeti Kar és a MOME közös kísérleti látszóbeton kurzusa. A kiállítás megnyitóján meglepetés könyvbemutatót is lesz: hamarosan megjelenik a GYIK műhely kisiskolásoknak készített kertművészeti foglalkoztató füzete, amelyet Mácsai Pál Jászai Mari-díjas színművész, direktor ajánl a figyelmünkbe.

Műsorvezető: Bardóczi Sándor és Szabó Gyöngyvér
Főszervezők: Bardóczi Sándor (MÉK-TKT), Sándor Tamás (MÉK-TKT) és Szakács Barnabás (MTSZ)
A díj fővédnöke: Dr. Mőcsényi Mihály, Sir Geoffrey Jellicoe és Széchenyi-díjas tájépítész
Szakmai zsűri: Dr. Rácz Tamás (zsűri elnök), Anna Sessarego (IFLA Europe delegált), Dr. Jámbor Imre (BCE Tájépítészeti Kar), Pottyondy Péter (MÉK-TKT delegált), Kerekes György (MÉSZ delegált), Sándor Tamás (MAKEOSZ delegált), Turcsányi Miklós (MÖFÖSZ delegált), Szakács Barnabás (MTSZ delegált), Schieder Zoltán (Semmelrock delegált)

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ
Időpont: 2013. április 26. (péntek) 17-21 óra

díj, program, tájépítészet, 2013, év tájépítésze-díj Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317