Logomain

A dabasi Trafik Kör a FUGA-ban

By HG.HU 2013. március 25. 14:30

szerk at hg dot hu

A március 29-én nyíló kiállításon közelebbről is megismerkedhetünk a kortárs művészeti egyesülettel.

Egy utcabútorrá varázsolt trafik felújításával indult el mindaz, amit ma Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesületnek hívnak. Szinte a semmiből jött létre ennek kapcsán egy olyan közösség, amely építészeti, urbanisztikai és társadalmi kérdésekre keres lehetséges válaszokat. A felvállalt misszió nem mindig egyszerű, de felemelő, inspiráló, építő és közösséget generáló.

Trafik_kor_fuga20130604-20111-ciuj64.gallery

Hogy működik ma a Trafik, ahol a művészet és a kultúra az "áru" (cikk)? Miről szól a kortárs kultúr piknik és a trafik túra? Miért csomagolnak be fejfákat? Mit jelent "Kati néni és a portás karmikus találkozása"? Miként generáltak a pallók civil közösséget? Mi az a Black Box és a Pallók+K? Hogy tudott létre jönni a "Kockaház, mint alkotóműhely? A FUGA Budapesti Építészeti Központban nyíló kiállításon megtudhatjuk!

2013.03.29. - 18:00: Kiállítás megnyitó (helyszín: FUGA - Budapesti Építészeti Központ - 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.). A kiállítás megnyitón köszöntőt mond Ligetvári István, építész, az egyesület elnöke. A kiállítást megnyitja: Farkas Gábor DLA, építész, Dabas város főépítésze. Közreműködik: Szlama László, kaval és koboz, Varga Merse, derbuka.

2013.04.16. - 18:00: SZÓ, SZÓ, SZÓ... Orci József, költő és festőművész előadó estje. Közreműködik: Ligetvári Csenge és Kókai Réka, próza, Zsíros Réka, fuvola, Farkas Barnabás Szabolcs, gitár.

213.04.24. - 18:00: Hétköznapi provokáció: Párbeszéd A HELYRŐL, ahol a közösség él, és annak minőségét az építészet is befolyásolja. Fő provokátor: Orci József, költő és festőművész, moderátor: Ferkai András, művészettörténész.

kiállítás, kiallitas, fuga, program, kortárs építészet, dabas, trafik, dr. farkas gábor, trafik kör, kiállítas, kotrárs művészeti egyesület, orci józsef, hétköznapi provokáció Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317