Logomain

Negyed6Negyed7: tavaszi kiadás

By Kovács Dániel 2013. március 13. 12:34

szerk at hg dot hu

A Negyed6Negyed7 Fesztivál 2013. március 25. és április 2. között nyolc napos tavaszi kiadással jelentkezik.

A Negyed6Negyed7 Fesztivál 2013. március 25. és április 2. között tavaszi kiadással jelentkezik, hogy Pészach alkalmából nyolc napon át közösségi és kulturális eseményekkel töltse meg a negyed szórakozóhelyeit, kiállítótereit, zöldségest és köztereket. A szervező Marom Klub Egyesület és partnereik a téli fesztivál fókuszába állított Klauzál téren keresztül tavasszal is szeretnék megmutatni, és a résztvevőkkel közösen felfedezni a városrész élhető és szerethető arcát.

N6n7_tavasz_plakat_final20130604-20111-1b7ghsx.gallery

Fesztiválnyitó - Én, Te, Mi X2

A téli fesztiválon bemutatott Pict’Oral Project pályázati felhívásában a szervezők arra hívták a pályázókat, hogy pótolják ki saját családjuk fotóalbumának hiányzó oldalait, képeit, vagy alkossák meg/rekonstruálják egy olyan család elveszett fotóalbumát, mely a Klauzál téren élt, vagy élhetett volna. A decemberi kiállításon láthattuk Mircea Cernov Lost Memory című, a Klauzál tér elfeledett múltjával kapcsolatos alkotását. A fotó műfaját segítségül hívva Mircea Cernov tovább folytatta a tér jelenének művészi alapú vizsgálatát. A Klauzál 13 Könyvesbolt és Kortárs Galériában látható portrésorozaton az identitás kerül majd középpontba. A kiállítás ünnepélyes megnyitója egyúttal a fesztivál nyitóeseménye március 24-én, vasárnap 18 órakor.

Klauzália, zöldséginkubátor, Lakatlan, közösségi kertészkedés

A fesztivál számos civil és kulturális programjának célja, hogy helyi problémákra keressen innovatív közösségi válaszokat.

A Klauzália csoport háromnapos workshop sorozatra vár mindenkit, ahol a Klauzál tér jövőbeli átalakításának egy-egy aspektusa kerül terítékre (zöld területek – március 27., 17:00 – Kisüzem, közlekedés – március 28., 17:00 – Szimpla Kert, lakatlan épületek - március 29., 17:00 – SRLY Klub). A Klauzália célja a helyi értékek feltárása és a közérdekű információk megosztása mellett az, hogy a környék lakói rendelkezzenek saját jövőképpel és irányokat tudjanak megfogalmazni a környék fejlődéséhez.

A Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató Zöldséginkubátor programjának keretében a szervezők arra bíztatják a fesztiválozókat, hogy segítsenek minél több növény és fűszer termesztésére alkalmas környékbeli zöld területet találni, bérházudvarokban, tetőkön, ablakokban, boltok előtt, vagy elhanyagolt közterületen. A Massolit Books & Cafe pedig gyönyörű kertjének tavaszi újjáélesztésére közösségi kertészkedő napot hirdet március 30., szombatra!

Budapest kóser arca, rejtett zsinagógák, lakatlan üzletek

Idén az alternatív-kreatív városnézéseket szervező BUPAP csapata felelős a Negyed6Negyed7 fesztivál sétáiért. A nyolc napos fesztivál alatt nyolc különféle szemszögből mutatják be a történelmi zsidónegyedet. Így megismerkedhetünk majd egyebek mellett a mesterségesen emelt, embereket szétválasztó falak funkciójával, a lakatlan városi terek szerepével és jelentőségével, a beavatatlan szemek elől rejtett zsinagógákkal vagy éppen Budapest kóser arcával. Az építészeti értékek iránt érdeklődők a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga részletes bejárásán vehetnek majd részt.

I. Klauzál téri focigála, városi játékok, Véleménykerítés, Sündörgő és Csencselde a Klauzál téren március 31-én, vasárnap!

A sport évezredek óta az egyik legjobb eszköz emberek között kapcsolatok teremtésére, konfliktusok oldására. Noha a Klauzál teret a nap 24 órájában számtalan célból rengetegen használják, az eltérő csoportokhoz tartozó emberek között ritkán alakul ki mélyebb kapcsolat. A szervezők ezért békés vetélkedésre hívják az itt élőket, a tér környékén dolgozókat, az ide szórakozni járókat az első - de reményeik szerint hagyományteremtő- Klauzál téri Futball Gálára! A Gála döntőjére 16 órakor kerül sor, ezt követően a díjakat Gedeon, a VII. kerületben 125 éve alapított MTK kabalalibája adja át, majd az MTK All Star csapata játszik gálameccset a győztessel.

A mérkőzésekkel párhuzamosan a Véleménykerítés kültéri installációhoz kapcsolódó szabadtéri játékokat szerveznek, melyek lehetőséget teremtenek arra, hogy felnőttek és gyerekek szórakoztató formában fogalmazzák meg a térrel kapcsolatos elképzeléseiket, vágyaikat, ötleteiket. Lesz itt: Klauzál tér makett-építés, aszfaltrajz, eljátszott lakógyűlés, sőt esti szabadtéri mozi is. Március 31-én, vasárnap délután 2-től a Sündörgő szépirodalmi mesepiac és a Csencselde ruhacsere piaca is a térre költözik, miközben a Dinamó Művház városi játékkal várja a Klauzál téri felnőtteket.

További információk és részletes program: www.negyed6negyed7.com

program, fesztivál, 6. kerület, 7. kerület, klauzál tér Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317