Logomain

Csütörtök este Lenke-bál!

By Kovács Dániel 2013. március 5. 16:16

szerk at hg dot hu

Csütörtökön, azaz március 7-én hét órától vár mindenkit a Lenke-bál, a MOME EcoLab és a Kultúrgorilla különleges télbúcsúztatója. A program a Bódvalenkén zajló közösségfejlesztési projektet támogatja; a belépők és a tombolajegyek árát teljes egészében élelmiszer vásárlására fordítják. A Lenke-bál kiemelt eseménye a MOME Design Tombola, ahol a MOME jelenlegi és volt designer hallgatóinak és tanárainak a gasztronómiához kapcsolódó alkotásait nyerhetjük meg. A talpalávalóról a Romungro Gipsy Band, a gasztronómiai élményekről a Romani Platni gondoskodik.

Holnap hét órától vár mindenkit a Lenke-bál, a MOME EcoLab és a Kultúrgorilla különleges télbúcsúztatója. A program a Bódvalenkén zajló közösségfejlesztési projektet támogatja; a belépők és a tombolajegyek árát teljes egészében élelmiszer vásárlására fordítják. A Lenke-bál kiemelt eseménye a MOME Design Tombola, ahol a MOME jelenlegi és volt designer hallgatóinak és tanárainak a gasztronómiához kapcsolódó alkotásait nyerhetjük meg. A talpalávalóról a Romungro Gipsy Band, a gasztronómiai élményekről a Romani Platni gondoskodik.

Lenke_bal_allo1024px_szeles20130604-20111-139pfu0.gallery

A nagyközönség először tavaly októberben találkozhatott a MOME Ecolab (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és a Széchenyi István Szakkollégium közös kezdeményezésével. 2012 nyarán egy designerekből, építészekből, szociológusokból, közgazdászokból álló csapat hosszútávú ökoszociális projektbe fogott az északkelet-magyarországi Bódvalenkén. A többségében roma lakosú, elzárt közösségében az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el a 12 ezer forintot, a lakosság 40%-a gyermek és fiatalkorú.

A Lenkeprojekt célja, hogy a kulturális identitás erősítésével, közösségfejlesztéssel és bevételteremtéssel segítse elő a mélyszegénységben élő borsodi falu társadalmi integrációját. A központi téma a gasztrokultúra: hogyan lehet a helyi erőforrásokra alapozva, környezetbarát és piacképes termékekkel hosszú távú bevételi forrást teremteni? Mit tanulhatunk egy közösségről - egy közösségtől - ha megismerjük szokásaikat, természethez való viszonyukat? A projektről bővebben itt lehet olvasni.

Időpont: 2013. március 7., 19:00-1:00

Helyszín: Csináltam neked egy éttermet, és ez sem elég (Kultúrlokál)

1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Részletek és program: http://lenkebal.kulturgorilla.hu

Facebook esemény: http://www.facebook.com/events/159972520823672/

program, mome ecolab, bódvalenke, lenke-bál Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317