Logomain

Két hely kiadó a Singularity University 2013-as programjában

By Tóth Katalin 2013. január 23. 10:47

szerk at hg dot hu

Két hely kiadó a Singularity University 2013-as programjában

Van egy jó ötleted? Annyira jó, hogy akár 1 millió ember életét megváltoztathatja a következő három évben? A kaliforniai Szilikon-völgyben működő egyetem, a Singularity University idén is meghirdeti a pályázatot, melynek során a nyári szakmai programjának csapatát szeretné összeállítani. Minden régióból, így a kelet-közép európai szektorból is 2 embert fognak kiválasztani, akik egy-egy 25 ezer dollár értékű ösztöndíjat kapnak, és részt vehetnek a világ legkurrensebb és leginnovatívabb egyetemének képzésén.

Su_global_impact20130604-20111-rhkqb3.gallery

Várnagy Priszcilla a 2012-es pályázat eredményhirdetésén Kaliforniában

A Singularity University-t Dr. Peter H. Diamandis és Dr. Ray Kurzweil alapította 2008-ban azzal a céllal, hogy az exponenciálisan fejlődő technológiákat az emberiség szolgálatába állítsa, és felkészítse a társadalmat a technológia robbanásszerű változásaira. Az egyetem 2009 óta a NASA kutatóközpontjában működik a Szilikon-völgyben, napjaink tech-világának központjában. A Global Impact elnevezésű nyári programot minden évben meghirdetik, 2012 óta pedig a mi régiónkból is választanak résztvevőket.

Singularity University Global Impact program

Tavaly a Be-novative projekt kapcsán is hallhattunk a szilícium-völgybeli egyetemről, hiszen az azóta Magyarországon és Amerikában is bejegyzett cég alapítója, Várnagy Priszcilla nyerte el a Global Impact program egyik helyét. Így már egy létező magyar alumniról is beszélhetünk, aminek bővítésére idén újra lehetőség van. A benyújtandó pályázat többek között egy 2 perces videóból áll, amelyben a jelentkező elmagyarázza, hogyan szeretné 1 millió ember életének körülményeit javítani az exponenciálisan fejlődő technológiák (mobilkommunikáció, mesterséges intelligencia, robotok, nanotechnológia, biotechnológia és bioinformatika) segítségével. A jelentkezés határideje 2013. február 15., melynek előzetes eredményei március 15-én derülnek majd ki, a kaliforniai döntőt pedig áprilisban rendezik majd.

A pályázat további részletei és a jelentkezési lap az egyetem honlapján elérhető, aki pedig még többet szeretne megtudni az intézményről és a versenyről, holnap személyesen is tájékozódhat. A Design Terminálban este 7-től infóestet tartanak, ahol a magyar illetőségű SU alumni is bemutatkozik. Az eseményre itt lehet jelentkezni.

usa, pályázat, verseny, szilikon-völgy, tech, be-novative, global impact, singularity university, exponenciálisan fejlődő technológiák Icon_print

Várnagy Priszcilla a tavalyi pályázat eredményhirdetésén

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317