Logomain

Indiai építészetkritikus az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztiválon

By Ongrádi Melinda 2012. november 22. 10:51

szerk at hg dot hu

November 29-én az Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztiválon vendégeskedik Kaiwan Mehta.

Jövő héten csütörtökön kezdődik a Budapesten első ízben megrendezett Őszi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál, az A38-as Állóhajón. A József Attila Kör (JAK), a stuttgarti Akademie Schloss Solitude és a Literaturhaus Stuttgart közös eseményén számos hazai és külföldi szerző között a Fesztivál vendége lesz a KÉK által szervezett Pecha Kucháról már ismert indiai szerző, Kaiwan Mehta is. Az építészet és urbanisztika területén dolgozó kritikus-esztéta 2012 óta a DOMUS indiai lapszerkesztő-menedzsereként dolgozik, nálunk pedig szépirodalmi munkásságával mutatkozik be.

Kaiwan_mehta20130604-20111-zh4vbf.gallery

Kaiwan Mehta 1975-ben született Indiában, építészetet, irodalmat, indiai esztétikát és kultúraelméletet tanult. Kritikus és teoretikus, területe a vizuális kultúra, az építészet és az urbanisztika. Jelenleg a bangalore-i Kultúra- és Társadalomtudományi Központ doktorandusza. 2012 márciusa óta a DOMUS India szerkesztő-lapmenedzsereként dolgozik. A nemzetközi DOMUS Magazin 80 éve az építészet, dizájn és művészetek kritikai szakfolyóirata, az indiai kiadás 2011 novemberében indult. Tanít, ír, és urbanisztikai és építészeti kutatásokat végez, munkája során számos intézménnyel került kapcsolatba. Könyve Alice in Bhuleshwar – Navigating a Mumbai Neighbourhood (Aliz Bhuleshwarban – kalauz egy mumbai-i negyedhez) sétára invitálja az olvasót a “szülőváros”, azaz a gyarmati Bombay utcáin és épületei között, történelmeket mutat be és emlékeket tár fel, miközben mindezt a jelen kontextusában tárgyalja. 2010 decemberében hozta létre az „Arbour: kutatási kezdeményezések az építészetben” nevű egyesületet, amelynek alapító igazgatója.

Kaiwan Mehta a fesztivál első napján, November 29-én, 18 órától Térey Jánossal közösen olvas fel és beszélget. Az est házigazdája Keresztury Tibor, a Litera főszerkesztője lesz. 

indiai építészet, kaiwan mehta, őszi nemzetközi irodalmi fesztivál, domus india Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317