Logomain

Hello Wood a helyszínről: settenkednek a Typo Nindzsák

By Harmati Kata 2012. július 26. 10:23

szerk at hg dot hu

Hello_wood_typo_1.gallery

Hello Wood 2012: Typo-san

Hello_wood_typo_2.gallery

Hello Wood 2012: Fénykalligráfia

Hello_wood_typo_3.gallery

Hello Wood 2012

Hello_wood_typo_4.gallery

Hello Wood 2012

Hello_wood_typo_5.gallery

Hello Wood 2012: Typecube készülőben

A ninják harciasak ugyan, de eszközeik békések, ha a tipográfia szolgálatába állítják erejüket. A Hello Wood tipográfiai workshopján Magda Péter és Hangyás Gergely mesterek vezetésével négy csapat képviseli a jó tipo misszióját – vagyis saját szavukkal élve – „hogy kijavítsuk a csúnya dolgokat”.

A nindzsák harciasak ugyan, de eszközeik békések, ha a tipográfia szolgálatába állítják erejüket. A Hello Wood tipográfiai workshopján Magda Péter és Hangyás Gergely mesterek vezetésével négy csapat képviseli a jó tipo misszióját – vagyis saját szavukkal élve – „hogy kijavítsuk a csúnya dolgokat”.

A Hello Wood Dédestapolcsányban olyannyira megvetette a lábát, hogy utca lesz elnevezve róla. Az egykori Lenin utca kapja a Hello Wood nevet. Serfőző Péter (Serfőző-san) és csapata a „Goodbye Lenin – Hello Wood” projektjük keretében az utcatáblát és a házak számozását varázsolják át.
A Hello Wood alkotótábor helyszíne, a Bánvölgye Élménytábor, Katyi Ádám (Katyi-san) csapatának jóvoltából új arculatot kap: megújulnak a feliratok, táblák, és biciklitároló is készül a tábor területén. A csapat Hypnotype névre keresztelt spirál anamorfózist (ami felismerhetetlenné torzított képeket jelent, amelyek csak egy különös nézőpontból válnak láthatóvá) is készít: egy nagyméretű Wood feliratot. Az elemeire bontott betűk szemből nézve lesznek olvashatóak. Az installációt az új média workshop tagjaival együttműködve speciális vetítéssel mutatják majd be július 28-án a Hello Wood zárórendezvényén Dédestapolcsányban.

A Hello Wood „hello-felét” Jancsó Áron (Jancsó-san) és tanítványai dolgozzák fel. A Hello-mászóka, ahogy a neve is mutatja egy gyerekek által birtokba vehető felirat lesz, ülőhelyekkel az egyes elemeken.

Naske László (Naske-san) és csapata a Hello Wood feliratot kockákká „nindzsásítják”. A kívülről sima kubusoknak tűnő fa-installáció, a 10 méterre különböző perspektívából elhelyezett „nézőkékből” változik át betűkké. 

A Typo-nindzsák nemcsak saját köreiken belül terjesztik a tipo sokszínűségét. Az általuk szervezett fénykalligráfiás „nindzsa-foglalkozáson” körülbelül negyvenen vettek részt a tábor lakói közül a Nagyvisnyó melletti dombokon az éj leple alatt. A fénykalligráfia úgy készül, hogy a szavak egyes betűit képviselő emberek zseblámpákkal a levegőbe rajzolják betűiket. amelyeket hosszan exponálva fotóznak, így létrehozva szavakat.

A Hello Wood tipográfiai és más workshopjainak munkáit a tábor zárónapján és az ennek keretében rendezett ünnepségen lehet majd megtekinteni Dédestapolcsányban július 28-án.

Ha támogatni akarod a Hello Woodot, akkor itt megteheted
A Typo-nindzsák Facebook oldala.

Mesterek és tanítványaik:
Serfőző-san: Kerekes Kata, Ulrich Sára, Pletscher Cecília, Pethő Veronika, Birinyi Tamás
Katyi-san: Bálint Dániel, Zleovszki Zsolt, Tasnádi Zsófi, Fejér Anna, Buzás Alíz
Jancsó-san: Vass Dávid, Ferencz Miklós, Nyári Eszter, Bogár Ágnes
Naske-san: Bárdy Anna, Narr Vanessa Lenka, Bukta Anikó, Kecskés Judit, Varga Tünde

fa, katyi ádám, jancsó áron, naske lászló, hello wood 2012, bánvölgye élménytábor, typo-ninják, magda péter, hangyás gergely, serfőző péter, fénykalligráfia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317